Keresztes Ildikó beolvasott a férfiaknak: Most nagyon megkapjátok!

A férfiak védelmét Istenes László és Pachmann Péter vállalta magára a Mokkában, érdekes interjú lett.

2021. november 9., 10:39

Szerző:

Keresztes Ildikó énekesnő a Mokka című műsorban szerepelt a TV2-n, a teljes interjú alább látható. Bár a beszélgetés témája elvileg az lett volna, hogy az 57 előadóművésznő miért kiegyensúlyozott, ő így kezdi a megszólalását:

„behívtatok, hogy beszéljek a nőkről, most nagyon megkapjátok, kedves férfiak!”

Keresztes Ildikó úgy érzi, hogy van egy „abnormális fiatalkultusz” Magyarországon – azt mondja, külföldön több példát lát arra, hogy 40 feletti színésznőket, modelleket alkalmaznak, itthon viszont nincsenek szerepek egy középkorú vagy idősebb színésznőnek. (A műsorban nem kerül szóba, de a külföldiek ezzel szemben évtizedek óta úgy látják, hogy ugyanez külföldön is probléma. A New York Times most szeptemberben közölt egy cikket arról, hogy ebben a tekintetben csak mintha most kezdene beindulni a változás, hogy itt-ott terem már egy-egy szerep 35 fölötti színésznőknek is.) „Nincs igazság” – folytatná Keresztes Ildikó, de az egyik műsorvezető, Istenes László félbeszakítja.

„Azt akarod mondani, hogy erről a pasik tehetnek? Mert azt viszont én nagyon erősen cáfolnám. Én azt gondolom, hogy minden kornak, és ez nem ilyen nyálas duma, minden kornak megvan a szépsége. Én azt gondolom, hogy minden korú nő másra, máshol használható nagyon jól. Másra használható egy 25 éves, fiatal csaj, és másra használható egy negyven éves, tapasztalt, okos nő”

– érvel Istenes László amellett, hogy a külföldön szexizmusnak és korizmusnak (ageismnek) nevezett jelenségek nem léteznek, legalábbis a hazai tévés szakmán belül nem. Keresztes Ildikó erre visszakérdez:

„igen, de akkor kedves férfiak, válaszoljátok meg azt nekem, hogy miért van nálatok az, hogy a húsztól nyolcvanévesig mindenki huszonéves lányokat szeretne?”

Erre mindkét műsorvezető, Istenes László és Pachmann Péter is reagál, mindketten azt mondják, hogy szerintük „ez nem igaz”. Keresztes Ildikó azzal folytatja, hogy márpedig ő ismer nőket, akik azért vesztettek el munkákat, mert idősebbek lettek, és saját pályáján is előfordult vele, hogy bizonyos felkéréseket nem kap már meg, mert már elmúlt harmincöt. Pachmann Péter erre tovább hüledezik arra a gondolatra, hogy egy idősebb nőnek nehezebb dolga és kevesebb lehetősége lenne a szórakoztatóiparban, mint egy fiatalabbnak:

„ezzel a hanggal és ezzel a tapasztalattal téged elküldene bárki? Ezt nehezen hisszük a Lacival, azért kérdezzük.”

Keresztes Ildikó erre rávágja, hogy persze, hogy elküldik, de aztán nevetve hozzáteszi, hogy csak viccelt, majd újra a külföldi példákra hivatkozik, hogy szerinte akkor is több idősebb nőt lehet látni más országok reklámjaiban, mint itthon. A teljes beszélgetést itt lehet újranézni.

(Kiemelt kép: Keresztes Ildikó Instagramja)