Jordán Tamás kórházba került, kiderült, meddig tartják bent

Jordán Tamás jelenleg kórházban van, egy beavatkozás miatt került be.

2024. május 17., 08:19

Szerző:

Jordán Tamás kórházba került, teszi közzé az aggasztó hírt a Blikk. A színész állapotáról néhány részletet lehet csak tudni, ezek közül a legfontosabbakat alább találja.

Jordán Tamás kórházba került

A Nemzet Színésze díjat mindig a cím már megválasztott viselői ítélik oda valakinek, azonban amikor most Kulka János megkapta a kitüntetést, Jordán Tamás nem vett részt a tanácskozáson. Kiderült ennek az oka: a 81 éves színészlegenda kórházba került.

„Kórházba kerültem egy kisebb beavatkozás miatt”

– többek között ezt mondja Jordán Tamás a lapnak, de hozzátéve, hogy nem szeretné részletezni, hogy mi okozta a bajt, mindenesetre nem balesetről van szó.

Azt is elmondta, hogy előreláthatólag meddig tartják bent a kórházban:

„Ha minden jól megy, vasárnap már otthon lehetek.”

Azt nem lehet tudni, hogy a mostani kórházi kezelésnek köze van-e Jordán Tamás cukorbetegségéhez, ami miatt szúrnia kell magát és már többször volt szükség bizonyos beavatkozásokra.

Gálvölgyi János szintén kórházban

Szintén kórházba került a héten egy másik színészlegendánk, Gálvölgyi János. Hétfőn volt először, hogy helyette a társulatának vezetője, Pintér Béla játszotta Marshallt a Marshal Fifty-Six című előadásban. Annyit lehetett mindössze tudni, hogy hétfőn még keddre várták a színész visszatérését. Ekkor az RTL.hu-nak a társulat a következő közleményt adta:

„Sajnos a család nem jogosított fel arra, hogy részletesen beszámoljak a művész úr egészségi állapotáról, de ahogy a bejegyzésünkben is írtuk, a holnapi előadás szereposztásával kapcsolatban holnap adunk tájékoztatást – e sorok mögött valójában arra utalunk, hogy reményeink szerint már akár holnap is visszatérhet a színpadra Gálvölgyi János.”

A remény azonban nem vált valóra, kedden sem szerepelt Gálvölgyi János a darabban. Hogy ennek mi az oka, arról annál többet továbbra sem lehet tudni, mint hogy betegség miatt van szükség arra, hogy Pintér Béla beugorjon az előadásba. Így ír erről a társulat a hivatalos Facebookján, elárulva, hogy a nézők minden bizonnyal aggódva érdeklődtek Gálvölgyi János után, aki ezek szerint már jobban van, de még nem elég jól:

„Kedves Nézőink! Köszönjük a sok érdeklődést, Gálvölgyi János szerencsére sokkal jobban van, azonban a teljes gyógyulás fontosságát szem előtt tartva a mai (keddi) előadásban is Pintér Bélát láthatják a Marsall szerepében. Köszönjük megértésüket”

Itt találja a posztot.

És egy kis néznivaló...

Lazán kapcsolódik csak a fentiekhez, de Jordán Tamás lánya, Jordán Adél nemrég adott nagyinterjút Kadarkai Endrének a Klubrádió Szavakon túl című műsorában. Ha még nem látta-hallgatta a beszélgetést, érdemes lehet időt szakítani rá a hosszú hétvége során.

(Kiemelt kép: Jordán Tamás 2020. október 21-én Deák Kristóf rendező első, Az unoka című nagyjátékfilmjének forgatásán a bezárt Budagyöngye Kórház épületében. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)