Vége a Depp kontra Heard pernek, íme az ítélet

Hat hét tárgyalás és három nap tanácskozás után meghozta a héttagú esküdtszék az ítéletet Amber Heard és Johnny Depp rágalmazási perében, amely szerint Johnny Depp nyert.

2022. június 1., 21:33

Szerző:

Másfél hónapja Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard pere, amelynek eredetileg május 31-én kellett volna kihirdetni az ítéletét. Az esküdteknél azonban egy nagyon fontos kérdés merült fel, mielőtt döntést hoznának, mert azt akarták tudni, hogy megkell-e határozniuk, miszerint a világhírű színésznő a teljes 2018-as közleményében, vagy csak a főcímben tett-e rágalmazó állításokat. Másnap, amerikai idő szerint 3 órakor viszont meghozták az ítéletet, amely szerint

Johnny Depp megnyerte a rágalmazási pert.

Az esküdtszék ítéletben mondta ki, hogy a Washington Postban megjelent cikk – amelyet Heard írt – hamis állításokat tartalmaztak, és azok alkalmasak voltak arra, hogy kárt okozzon a (volt) férjének. Heardnek 15 millió dollárt kell fizetnie Deppnek. Viszont Heard megnyerte az egiyk ellenkeresetét, így őt 2 millió dollár illeti. Az ítélethirdetésen Johnny Depp nem vett részt, ugyanis ő Nagy-Britanniában koncertezik, de Amber Heard jelen volt. Depp virtuálisan követte az ítélethirdetést. Az esküdtszék az ítélethirdetés előtt elfelejtette kitöltötte az ítélethozatalra vonatkozó űrlap kártérítési rovatát, ami miatt csúszott negyed órát az ítélethirdetés, hogy ezt pótolják.

A rágalmazási per egy 2018-ban publikált véleménycikkel kezdődött, amelyben Heard a családon belüli bántalmazásokról írt. Ebben nem említette név szerint Deppet, de felismerhető volt benne. Depp ügyvédei szerint a cikk eredményeként karrierje óriási törést szenvedett, ezért 50 millió dollára beperelte Heardöt. Heard pedig válaszul 100 millió dollárra perelte be Johnny Deppet.

 

(Kiemelt kép: Johnny Depp a virginiai Fairfaxban 2022. május 25-én. Fotó: EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP)