Jönnek a celebreakciók Járai Máté comingoutjára: „az értékeink nem a szexualitásunkban vannak, hanem a tetteinkben!”

Járai Máté biszexualitásáról beszélt Hajdú Péternek, comingoutjára Lékai-Kiss Ramóna és Kajdi Csaba is reagált.

2022. március 12., 12:15

Szerző:

Járai Máté először beszélt nyíltan arról, hogy biszexuális az Összezárva Hajdú Péterrel című műsor tegnap, azaz péntek este adásba került részében. Comingoutjáról már előre lehetett tudni, a Life TV ugyanis már hétfőn közzétett egy előzetest, ami tartalmazott arra vonatkozó utalást, hogy a 23 éve házasságban élő színész-műsorvezetőnek voltak-vannak kapcsolatai férfiakkal is. A szóban forgó műsor péntek este került adásba, és abból rengeteg részlet megtalálható a Life TV YouTube-csatornáján. Íme három jellemző epizód.

Bár azt mondja, első szexuális élménye egy férfival volt, Járai Máté mégis azzal folytatja, hogy a szüzességét igazából a feleségével, Járai Kírával veszítette el.

És íme a jelenet, ahol szóba kerül a biszexualitás. Járai Máté arról beszél itt, hogy nyitott házasságban él, és más nőkkel, valamint férfiakkal is keresi a kapcsolatot.

A műsor után Járai Máté az alábbi Instagram-posztban foglalta össze, mit gondol arról, hogy felvállalta a nyilvánosság előtt biszexualitását. A következőképpen ír:

„ha elmondom ŐSZINTÉN, akkor azt mondják, „magánügy”, ha nem beszélek róla, akkor meg azt: „hazudik”, tehát nem dönthetek jól, én mégis megpróbáltam: maximális őszinteséggel beszéltem az életem minden területéről. Hiszem, hogy közszereplőként vannak kötelességeim! Én lennék a legboldogabb, ha ez nem lenne téma, de amíg ezért megbélyegeznek, kirekesztenek embereket, ki kell állnom, mert akkor a következőnek egy fokkal könnyebb lesz! Kiállok a nyilvánosság elé, csakúgy ahogy a szüleim elé anno, csak történt egy fordulat, beleszerettem valakibe, aki történetesen egy lány volt. Ez a lány éppen 23 éve él Járaiként és jelenti életem legfontosabb szereplőjét! Minden nehézségem megtanított valamire, a szüleim alkoholizmusa a toleranciára és arra, csak magamra számíthatok, a 2019-es összeomlásom arra, ha nem vagyok önazonos, a testem beteggé tesz, a nyitott házasságom arra, hogy létezik feltétel nélküli szeretet, hogy az tesz boldoggá, ha a másik felemnek semmiről nem kell lemondania miattam, a biszexualitasom pedig arra, számomra nincs NŐ és FÉRFI, EMBER van! Köszönöm mindenkinek, aki velem marad, aki pedig nem tud tolerálni, elfogadni, ahhoz nincs közöm. Nagyon rövid az élet, de ha ÖNAZONOS vagy, sokkal kevesebb lesz benned a düh és a fájdalom, boldogabb leszel... az pedig MINDENKINEK jár!”

Járai Máté a fenti posztban rengeteg nyilvános támogató üzenetet kapott más, országosan médiaszemélyiségektől. Írt neki kommentet többek között Gryllus Dorka, Lékai-Kiss Ramóna, Steiner Kristóf és Megyeri Csilla, de talán Kajdi Csaba hozzászólását érdemes kiemelni a sok piros szív közül:

„hatalmasat nőttél a szememben, Máté! Mindenkinek az életében eljön a pillanat! Büszke vagyok rád, a bátorságodért és az őszinteségedért! Pontosan erre van szükség, hogy az ismert és szeretett emberek vállalják önmagukat! Az értékeink nem a szexualitásunkban vannak, hanem a tetteinkben! Köszönöm, hogy őszinte és önazonos voltál ebben a kérdésben! A bátorságod példátlan!”

Szily Nóra pedig egyszerűen csak ennyit ír:

„szeretés és tisztelet, no meg ölelés van”.

Comingout

Kocsis Tibor: Férfival élek együtt, boldog párkapcsolatban vagyok

Jordán Tamás ezt mondta lánya, Jordán Adél coming outjáról

Reese Witherspoon lánya pont azokkal a szavakkal comingoutolt, mint Járai Máté

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)