Jákob Zoltán milliárdos megdöbbentő dolgot árult el: szakértelem helyett ezt várja el az alkalmazottaitól

Jákob Zoltán Palik Lászlónak vallott a munkájáról és a családi életéről is.

2023. november 14., 10:21

Szerző:

Jákob Zoltán volt a legutóbbi vendég Palik Lászlóék YouTube-csatornáján, és a mélyinterjú egyik első témája nem A nagy Ő című műsor, hanem a matematika: a későbbi milliárdos rendkívül jó volt ebből a tárgyból, versenyt is nyert. A középiskola után építőmérnöki kart végzett, statikusi végzettséget szerzett, ezután Németországban lett építésvezető, majd hazajött, és építőipari vállalkozó volt.

A családjáról elárulja, hogy egy olyan faluban nőtt fel, ahol van egy börtön: a Harta nagyközséghez tartozó Állampusztáról van szó. Jákob Zoltán édesapja volt a börtönparancsnok sofőrje. Szülőföldjét paprikaföldként említi a milliárdos most megjelent könyvében.

Jákob Zoltán azt is kifejti, hogy nem a szakértelem az elsődleges a számára munkáltatóként, hanem azt szereti, ha az alkalmazottai nem hagyják abba a munkát délután 5-kor, hanem este és hétvégén is dolgoznak, a rendelkezésére állnak. A következőképpen fogalmaz:

„nem azt keresem egy emberben, hogy azt a területet jól értse. Itt sokkal fontosabb az emberi tényező. Az, hogy akarja csinálni. És a hozzáállása: hogy nem esik ki a kezéből a munka 5 órakor, és akkor még este is meg hétvégén is zaklat engem is. Nem vagyok mazochista, de ezt a hozzáállást szeretem.”

A testvérével kapcsolatban a következőket árulja el:

„újra jó testvérek vagyunk. Kiskorunkban jóban voltunk, de ő már a középiskolában feljött Budapestre, így elvesztettük egymást. Aztán elkezdtem nála dolgozni, akkor kezdtünk egymásra találni. Most ő van nálam, benne van abban a háromban, akikkel évente elutazunk egy egzotikus útra. Minden hétfőn nálam alszik, és együtt főzünk hétfőnként. Azt sajnáljuk, hogy a szüleink ezt nem élhették meg, ők ezt nem látták, hogy milyen harmóniába tudtunk kerülni.”

Alább találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: Jákob Zoltán Instagramja)