Harry herceg miatt teljesen felborult az ültetési rend a koronázáson: itt vannak a részletek

Károly király koronázására megérkezett Harry herceg is, bizonyos dolgokat átszerveztek miatta.

2023. május 6., 11:03

Szerző:

Ma tartják Károly király koronázásának ceremóniáját Londonban, amire hosszas találgatások után megérkezett a családból egyébként kivonult Harry herceg is. (Felesége, Meghan Markle az USA-ban maradt a gyerekekkel: kisfiuknak pont ma van a 4. születésnapja.)

Mivel az uralkodó kisebbik fia már nem számít a királyi család dolgozó, hivatalos tagjának, nem kaphat olyan nagy szerepet, mint például testvére, a trónörökös Vilmos herceg. Az utolsó pillanatig kétséges például, hogy kint lehet-e majd a Buckingham-palota erkélyén a koronázás után, de azt például már most írja a Daily Mail, hogy Harry herceg részt vesz majd a ceremónia utáni ebéden.

A lap úgy tudja, hogy a Westminster apátságban a botrányhős herceg a harmadik sorban ül majd, rokonai mögött. A következő két személy között kap majd helyet: egyik oldalról unokatestvérének férje, Eugénia hercegnő házastársa, Jack Brooksbank ül majd mellette, a másik oldalról pedig Alexandra hercegnő, II. Erzsébet unokatestvére. Ebből egyértelmű, hogy Harry a távoli, illetve nem vérrokonok között kapott helyet. Alexandra hercegnő már 10 éve nem számít a királyi család úgynevezett dolgozó tagjának.

Mindehhez a The Sun teszi hozzá, hogy eredetileg az ülésrend az öröklési sorrendben lett volna, de Harry jelenléte miatt ezt át kellett szervezni. A király fiatalabbik fia ugyanis az ötödik az öröklési rendben bátyja és annak 3 gyermeke után. Ha ennél a sorrendnél maradtak volna, akkor Harry Vilmosék mellé került volna az ültetési rend élén, de ezt az elmúlt három év után nem lehetett így, ezért a botrányhős herceg miatt átszervezték az ülésrendet.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Lingtren.com)