Megdöbbentően alacsony összeget fizet a biztosító a haláleset után az Alec Baldwin-ügyben

Nyilvánosságra került a pontos összeg, és egy kép is arról, hol állt az operatőrnő, amikor a halálos lövést kapta.

2021. október 27., 11:59

Szerző:

Felháborodott cikket közöl a TMZ nevű, amerikai oldal arról, hogy milyen biztosítása volt a Rust című westernt forgató produkciós cégnek. A múlt csütörtökön történt, hogy Alec Baldwin, a film főszereplője azt gyakorolta éppen, hogyan rántja elő és süti el a pisztolyt, amikor a fegyver eldördült, és a lövés eltalálta Halyna Hutchins operatőrnőt, valamint a film rendezőjét, Joel Souzát. Hutchins nem sokkal később belehalt sérüléseibe, Souza azonban elhagyhatta a kórházat. Az alábbi kép nem sokkal a tragédia előtt mutatja a teljes stábot.

Nos, a TMZ által megszerzett dokumentumok tanúsága szerint káreseményenként 1 millió dollárt fizet a biztosító ilyen esetben a Rustra vonatkozóan megkötött szerződés szerint. Ezen felül további 5 millió dollár jöhet még ehhez hozzá, de a legfeljebb 6 millió dolláros összeg (kb. 1,9 milliárd forint) a cikk szerint még így is megdöbbentően alacsony ahhoz képest, hogy egy ember életét vesztette, egy pedig megsebesült a tragédiában, amit egyértelműen emberi mulasztás okozott és a szabályok betartásával elkerülhető lett volna. A forgatásra Új-Mexikóban került sor, ahol ilyen esetben kötelező biztosítást kötni, legalább 1 millió dolláros fedezettel. Úgy tűnik, a Rust producerei a lehető legalacsonyabb összegre kötöttek biztosítást.

Közben a Facebookon terjed egy fénykép, amely az utolsó, amely Halyna Hutchinsról készült, és azt a szituációt mutatja, amelyben a halálos lövés eldördült. A képet Serge Svetnoy, a forgatás villamosmérnöke posztolta még a hétvégén, aki a fotó jobb szélén, maszkban áll, és aki későbbi posztjában egyértelműen a kellékfegyverek kezelésével megbízott személyeket teszi felelőssé a tragédiáért. Svetnoy azt mondja, közvetlenül Hutchins mellett állt, amikor a halálos lövés eldördült, a karjaiban tartotta a haldoklót, amíg a mentők meg nem érkeztek. A képen a nem sokkal később elhunyt Halyna Hutchins középen, a fényképezőgépnek háttal, fehér sapkában látható.

A tragédiáról azóta a rendező is nyilatkozott, erről kedden írtunk, kattintson ide az összefoglalóért!

(Kiemelt kép: Halyna Hutchins Instagramja)