Galla Miklós elárulta: így tudta meg, hogy rákos

Galla Miklós a 30-as évei végén kényszerült műtétre és sugárkezelésre egy daganatos betegség miatt, mesélte el Palik Lászlónak.

2023. október 27., 12:18

Szerző:

Galla Miklós nemrég a The Voice című műsorban tűnt fel versenyzőként az RTL-en, most Palik László YouTube-műsorába látogatott el egy hosszú mélyinterjú erejéig.

A beszélgetésben szóba kerül a 64 éves humorista családja: említi például, hogy apai nagyapját azért nem ismerhette, mert 1944-ben elhurcolták a nyilasok. Saját gyermekkorát azonban boldog időszakként festi le, édesapja munkája miatt Tanzániában éltek édesanyjával hármasban két évig. Galla Miklós 12 éves volt akkor, és így fogalmaz:

„hetek alatt megtanultam angolul”.

A hazatérés után valamivel elváltak a szülei, ekkor Galla Miklósra bízták a döntést, hogy kivel maradjon, ő édesapját választotta, de édesanyja a szomszédban lakott.

Egy másik nehéz időszakról is beszámol a L'Art Pour L'Art Társulatból ismert színész-zenész-humorista: a harmincas évei végén járt, amikor rákot diagnosztizáltak nála.

„Úgy tudtam meg, hogy fájt. És eléggé hipochonder figura vagyok, úgyhogy kerestem orvost, találtam. Megvizsgált, azt mondta, hát ezt műteni kell, de ne féljen, azért kell műteni, hogy kiderüljön, hogy gyulladás vagy daganat-e. De semmi gond, művész úr, mindjárt jön a tanár úr, az osztályvezető főorvos, ő is meg fogja vizsgálni. Megvizsgált, ez hétfői napon volt, »szerdán megnyitjuk«. Még kedden egy előadást abszolváltam Sopronban, és szerda hajnalban elaltattak, megnyitottak. Amikor felébredtem, akkor jött a főorvos úr, azt mondja, »van egy jó hírem meg egy rossz. »Mi a rossz?« »Hát hogy daganat. A jó hír az, hogy eltávolítottuk és kap sugárkezelést és meg fog tőle szabadulni.« És ez történt. Kaptam sugárkezelést, és »ha öt éven belül nem jön vissza, akkor valószínűbb, hogy más betegsége lesz, mint hogy ugyanez.« És nem jött vissza.”

Galla Miklós azt mondja, a szerdai műtét után már péntek este fellépett, egy előadás sem maradt el a betegsége miatt. Alább lehet megnézni a teljes interjút, amiben Galla Miklós azt mondja, hogy konfliktusok és agresszivitás volt a L'Art Pour L'Art Társulatban az ő irányában, ezt nem bírta tovább, ezért jött el a sikerek csúcsán az együttesből 1996-ban. A humorista bevallja azonban, hogy mániásan precíz tud lenni, és ez másokat gyakran irritál.

(Kiemelt kép: Galla Miklós humorista, zenész interjút ad a Magyar Távirati Irodának egy budapesti szállodában. Fotó: Mohai Balázs/MTI)