Ez az 5 dolog biztos emlékezetessé teszi majd 2023-at

Végre beköszöntött az új év, de lássuk csak, mik azok a dolgok, amik miatt biztosan emlékezetes lesz majd 2023! 

2023. január 1., 12:24

Szerző:

Érkezik Harry herceg könyve 

Nemrég debütált a Netflixen Harry herceg és Meghan Markle dokumentumfilmje, ami számos sokkoló információval szolgált, ám hamarosan újabb bombát dob le a hercegi pár, ugyanis március közepén megjelenik Harry, Tartalék című könyve. A herceg memoárjában arról ír, hogy milyen is volt az élete, valamint milyen volt a királyi család tagjaként felnőni. A könyv központi eleme, amikor Harry az édesanyja, Diana hercegné elvesztésének traumájáról beszél, de a Meghan Markle-lel való találkozásának részletei is fontos szerepet kapnak. 

 

 

Sziget fesztivál, Balaton Sound 

2023-ban ismét visszatér a Sziget fesztivál és a Balaton Sound, ráadásul mindkét esemény olyan világklasszis neveket jelentett be már korábban, hogy csak ámulunk. A Szigetre már biztosan érkezik Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Two Feet, valamint Mimi Webb, a Soundon pedig Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike duó és Hardwell zenéire tombolhatunk majd. 

 

Madame Tussauds kiállítás 

A Madame Tussauds kiállításról már egészen biztosan hallott mindenki. London, New York, Berlin és Los Angeles után pedig most Budapest is felkerült a kiállítók listájára, így 2023 első felében az V. kerületi Palazzo Dorottyában lehet majd megcsodálni 50 magyar, illetve nemzetközi vonatkozású sztár élethű viaszmását. Arról, hogy pontosan kiket lehet majd látni egyelőre nincsenek információk, ugyanis szigorúan titokban tartják azt. A jegyértékesítés azonban már elkezdődött, bevezető áron, limitált számban kínálják az első belépőket. A kedvezményes felnőtt jegy 8990 forint, a 14 éves korig igényelhető gyerekjegy 7190 forint, míg a kedvezményes családi jegy 24990 forint. 

Michael Bublé, Bullet For My Valentine, Robbie Williams, Måneskin, Ozzy Osbourne, Rammstein 

Igen, bizony ezek a nevek idén érkeznek Budapestre, hogy fellépjenek a hazai közönség előtt. Elsőként Michael Bublé jön majd, aki a február 8-án lép fel az MVM Dome-ban. A zenész egyébként nem először jár Budapesten, 9 évvel ezelőtt már egyszer szórakoztatta a hazai közönséget. Február 10-én aztán a Barba Negra telik meg élettel, ahol a Bullet For My Valentine ütős zenéire szórakozhat a közönség, március 14-én Robbie Williams pörög majd a Papp László Sportaréna színpadán, május 16-én pedig a Måneskin, egy napra rá pedig Ozzy Osbourne-ra tombolhat a közönség. Az év második felében pedig egy igazi legenda érkezik, júliusban ugyanis jön a Rammstein, akik a Puskás Arénában lépnek majd színpadra és kapásból dupla koncertet adnak, hiszen 11 és 12-én is fellépnek majd. Persze rajtuk kívül még sokan mások érkeznek hozzánk, hiszen lesz Deep Purple, Bring Me The Horizon és IAMX koncert is. 

Őrülten, mélyen - Alan Rickman naplói

A Harry Potter filmekből, az Értelem és érzelem moziváltozatából, továbbá az Igazából szerelemből jól ismert Alan Rickmant világszerte ismerték mint színészt, ám az ideje korán távozott legenda ezen túlmenően politikai aktivistaként is sokat tett le az asztalra. Rickman 25 éven át vezetett naplója – ami 2023 áprilisában jelenik majd meg –, bepillantást enged majd a kulisszák mögé és persze Rickman magánéletébe is. Az "anekdotikus, leleplező, szellemes, bennfentes és kifejezetten kendőzetlen" írásban a színész megosztja bölcs gondolatait a színházi előadásokról, filmekről, politikáról, barátságokról és persze úgy általában az életről. Az Őrülten, mélyen egy, a nagy nyilvánosságnak szánt napló, amit úgy olvashatunk, mintha Rickman egy közeli barátjával társalogna a jelenlétünkben. A napló, – Emma Thomson előszavával  –, április 12-én jelenik majd meg, addig is előrendelhető. 

(Kiemelt kép: Harry herceg, Netflix)