Esztergályos Cecília élő adásban akadt ki: Képpel, hanggal engem megalázva!

Esztergályos Cecília azt mondja, ilyen még nem volt, és könnyen lehet, hogy ön is először látja majd, amit ma a Mokkában bemutattak.

2024. június 27., 13:06

Szerző:

Esztergályos Cecília a napokban, ahogy ő mondja, „ment az interneten”, és egyszer csak saját magát látta viszont egy videóban. Nagyon megdöbbent, mert a videón éppen arról nyilatkozik, hogy 17 éve milyen térdproblémái vannak, és hogy ezt az orvosok ajánlása ellenére milyen szerrel kezelte. Ezen azért döbbent meg, majd háborodott fel annyira, mert soha nem voltak térdproblémái, és ennek megfelelően ilyen nyilatkozatot sem tett soha.

Esztergályos Cecília hamisított videón látta viszont saját magát

Esztergályos Cecília csütörtök reggel a TV2 Mokka című adásában beszélt az esetről, és az alábbi műsorrészletben meg is lehet nézni azt a mesterséges intelligenciával kreált videót, amin mintha a színésznő nyilatkozna, holott soha ilyen interjúra nem került sor. A képsoroktól Esztergályos Cecília szemlátomást kijön a sodrából:

„Esztergályos Cecília vagyok, szavahihető ember, 70 évig ezen munkálkodtam, hogy utánam tudjanak jönni azok az emberek, akik hisznek bennem! Ez mesterséges intelligencia, és ahelyett, hogy jóra használnák a csalók, hamisítók, megbélyegeznek egy ismert embert!”

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő azt mondja, példátlan ez az eset:

„Ilyet még nem láttunk! Képpel, hanggal engem megalázva! Nem!”

Esztergályos Cecília leszögezi, hogy ha tudná, kit lehetne emiatt feljelenteni vagy beperelni, azonnal a hatóságokhoz fordulna. A hatóságok helyett azonban nem marad más, inkább orvoshoz fordul:

„Szörnyű! [...] Fölmegy a vérnyomásom, és megyek az orvoshoz persze!”

Esztergályos Cecília már csak azért is említi az orvost, mert a hamisított videó pont azt az üzenetet terjeszti, hogy az emberek ne az orvosoknak higgyenek (hanem nyilván a hamisított videókkal hazugságokat terjesztő csalóknak). Esztergályos Cecília valódi üzenete azonban a következő:

„Higgy az orvosnak! Higgy a gyógyszerésznek! És higgy azoknak, akik rendes és tisztességes emberek!”

A Família Kft-ből is ismert, 81 éves színésznő az interjúban ki is emeli, hogy szerinte mi a legviccesebb az egészben:

„Na és rosszul vannak informálva, mert mindenem beteg volt, ez volt, az volt, operáció, minden, de a térdemmel még életemben nem volt baj!”

Tehát orbitális melléfogás, hogy a csalók pont Esztergályos Cecília térdét hozzák fel a hamisított videóban, hiszen a színésznőnek volt ugyan rengeteg baja, de pont a térdével sohasem. Alább találja a teljes interjút.

És természetesen nem Esztergályos Cecília az egyetlen. Rengeteg az olyan átverés az interneten, ahol ismert emberek nevének-képmásának felhasználásával csapnak be és károsítanak meg embereket – további részleteket ebben a cikkünkben olvashat.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)