Kiderült: Erzsébet királynő „brutális” módon adta a személyzet tudtára, ha valakivel nem volt megelégedve

Erzsébet királynő már életében is legendás volt, és most egy újabb részlet került napvilágra arról, hogyan viselkedett a palotában.

2024. február 11., 07:11

Szerző:

Miközben a rák miatt jelenleg a fiáért aggódik a világ, azért közben a héten egy érdekes és igen jellemző részletet írtak meg a brit lapok az immár másfél éve elhunyt II. Erzsébet királynő életéről.

A legendás uralkodó többek között azért volt legendás, mert rendkívül hosszú uralkodása alatt mindig tökéletes modorú és megjelenésű volt. Sosem bocsátkozott senkivel nyílt konfliktusba, sosem panaszkodott, még csak a hangját sem emelte fel sosem. Mégis mindig kifejezésre tudta adni, ha valami nem tetszett neki, méghozzá egy olyan módon, amit a lap a „brutális” szóval ír le, annyira megsemmisítő volt a kegyvesztettek számára.

Amint azonban azt az Express című lap idézi, Katie Nichollnak a királynőről készült könyvében szerepel egy nyilatkozat valakitől, aki a palotában dolgozva a személyzet tagja volt.

„»A nézés«-ből lehetett tudni, ha az ember kegyvesztett lett vagy a királynőnek nem tetszett valami. Ez egy hosszú, megsemmisítő nézés volt síri csöndben a királynő részéről, és az ember úgy érezte, hogy egy örökkévalóságig tart”

– emlékszik vissza ez a bizonyos informátor a palotában megélt legkínosabb pillanataira.

Szintén a királynő halála után lett nyilvános egy eset, amikor II. Erzsébet igencsak bosszús lehetett, de itt azért van remény, hogy hátha megúszta a bűnös A Nézést, már csak azért is, mert egy mongúzról van szó.

Bizonyos India Hicks mesélte el a következő történetet azokról az alkalmakról, amikor a néhai királynő elment meglátogatni Lady Pamela Hickset. India Hicks egy 56 éves divattervezőnőről, aki a brit királyi család hozzátartozója: ő III. Károly egyik másodunokatestvére és egyben keresztlánya. India Hicks édesanyjának, Lady Pamela Hicksnek ugyanis Fülöp herceg az első fokú unokatestvére volt. Az akkor még csak hercegi pár 1947-es esküvőjén Lady Pamela Hicks a későbbi királynő egyik koszorúslánya volt.

Szóval India Hicks a következőket meséli édesanyjáról és II. Erzsébetről a fenti posztban:

„édesanyám meséli, hogy amikor a királynő jött látogatóba, mindig hozott egy doboz csokoládébonbont a háziasszonynak és még egy doboz bonbont saját magának. Az egyik ilyen látogatás alkalmával egy kisebb panasszal fordult anyámhoz, méghozzá anyám háziállatával, egy Neola nevű mongúzzal kapcsolatban. A királynő azt mondta, hogy az nem zavarta, hogy Neola bement a szobájába, azt se bánta igazából, amikor Neola kivette az egyik bonbont, de azon már bosszankodott, amikor a mongúz valamennyi bonbont megcsócsálta!”

Nem lettünk volna Neola helyében, amilyen nézést kaphatott ezután!

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.