Damu Roland édesapját kitiltották fia temetéséről, íme, hogyan fordulhatott ez elő

Damu Roland édesapja elkeseredve üzent nővérének a sajtón keresztül.

2022. január 13., 07:42

Szerző:

Damu Roland édesapjával közöl hosszú interjút a Blikk című lap. Az interjú fő témája a koronavírusban decemberben elhunyt színész temetése, amin, a jelenlegi helyzetben úgy tűnik, hogy az édesapa nem fog tudni részt venni.

Damu Roland hosszú ideig édesapja nővérénél, Évánál nevelkedett, a színész és unokatestvére, Tóth Zita szinte testvérekként nőttek fel. Tóth Zita most Angliában él, de többször is nyilatkozott a médiában híres rokona halála kapcsán. A rokonok még Vajna Tímeának is üzentek. Az édesapa nővére kezdte most el szervezni a temetést, és azt mondja, Damu Rolandnak halála előtt kifejezett kérése volt, hogy a szülei azon ne legyenek jelen. Ezt azonban a gyászoló apa, Damu Rudolf nem tudja elhinni, több okból sem.

„Gondoljunk bele, Roli covidos volt, nem lehetett látogatni csak úgy. Ráadásul Évával, a nővéremmel akkor még tartottam a kapcsolatot telefonon, hiszen én kértem meg, hogy legyen ott Roli mellett, ha szüksége lenne valamire. Éva soha egy szóval sem említette, hogy a fiam ilyen kijelentést tett, nem tudtuk, ő sem tudhatta, hogy ekkora a baj”

– nyilatkozta Damu Rudolf, akit már az is dühít, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat.

„Beszéltem a főorvossal, ő is vérlázítónak tartotta. Sem a kórházban, sem a patológián nem jutott eszébe senkinek, hogy megkérdezze, nincs-e közelebbi hozzátartozója az elhunytnak. Hát, felháborító, hogy nem tudom intézni a fiam temetését, mert aki intézi és a papírokat megkapta, nem áll szóba velem”

– mondja az édesapa az interjúban. Damu Rudolf felháborodásának és elkeseredésének ad hangot a lapban, valamint a sajtón keresztül üzen testvérének, kérve, hogy hadd szervezze ő maga saját fia temetését.

„Úgy érzem, ellopták tőlem a fiam temetését! Évának a temetésre nem volt felhatalmazása. Csak arra, hogy a kórházzal tartsa a kapcsolatot. Ráadásul ki is tiltanak a szertartásról? Felháborító és mélységesen szomorú. Beszéltem jogásszal, tudom, hogy nem tilthatnak ki onnan hivatalosan, de ha nem sikerül visszavennem a szertartás szervezését, akkor nem megyek el a temetésre”

– többek között ez szerepel Damu Rudolf nyilatkozatában. Damu Rolandról a halála után több, korábban nem ismert tény is napvilágra került: egyrészt volt egy titkos szerelme, kapcsolatban volt, másrészt kapott egy nagyobb összeget egy vállalkozásra, így milliomossá vált.

(Kiemelt kép: dfp.hu)