Csollány Szilveszter emlékére mégis tartanak gyászszertartást Budapesten is

Megvan a budapesti helyszín és időpont, minden gyászolót várnak. Csollány Szilveszter temetése azonban nem Budapesten lesz.

2022. február 1., 12:09

Szerző:

Több mint egy hete már, hogy elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász tiszteletére a múlt hét pénteken Sopronban tartottak gyertyagyújtást, és már azt is tudni, lehet, hogy a temetése szintén Sopronban lesz.

A Magyar Torna Szövetség honlapján most közlemény jelent meg arról, hogy ezen kívül egy budapesti megemlékezést is tartanak majd. A közlemény alábbi szövege valamennyi fontos információ tartalmazza:

„a január 24-én, 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter búcsúztatója február 9-én, 11 órakor a budapesti Farkasréti temetőben lesz. Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. A szomorú esemény nyilvános, valamennyi gyászoló egy szál virággal róhatja le kegyeletét.
Csollány Szilvesztert a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.”

Még több Csollány Szilveszterről

Nehéz életed volt, megharcoltad – így búcsúztatják Csollány Szilvesztert a hazai hírességek

Csollány Szilveszter lánya elárulta, édesapja be volt-e oltva

Csollány Szilveszter tüdőátültetésre várt, de nem érkezett időben az életmentő segítség

(Kiemelt kép: Csollány Szilveszter Instagramja)