Britney Spears elérte, amiért régóta küzd: hamarosan szabadul apja felügyelete alól

Jamie Spears drámai bejelentést tett, Britney Spears erre enigmatikus képet posztolt.

2021. augusztus 13., 10:49

Szerző:

Az utóbbi hónapokban egyre intenzívebb volt a #freebritney-kampány, ami arra irányult, hogy Britney Spears énekesnőnek ne kelljen többé apja gondnoksága alatt élnie. A világsztár még 2008-ban került elméletileg ideiglenes gondnokság alá mentális problémái miatt, és bár a bíróság úgy ítélte meg, hogy Spears nincs olyan állapotban, hogy saját életével és karrierjével kapcsolatban döntéseket hozzon, az énekesnő – apja döntéseinek értelmében – kiadott két nagylemezt, zsűritag volt az X-faktorban és 4 évig Las Vegasban lépett fel esténként.

Spears és rajongói 2019 óta küzdenek egyre intenzívebben a gondokság megszüntetése, vagy legalább az édesapa, Jamie Spears gondnoki pozíciójának megszüntetése iránt a #FreeBritney címke használatával. Maga az énekesnő is többször egyértelműen hangot adott annak, hogy nem szeretne édesapja gondnoksága alatt élni, és a mozgalom most végre elérte a célját: 13 év után Jamie Spears bejelentette, hogy lemond gondnoki pozíciójáról.

US-JUSTICE-SPEARS

 

A CNN szerezte meg az erről szóló dokumentumot, amiben a fenti, 2008-as képen látható apa képviselője a következőket mondja a bíróságnak:

„Nincsen tényszerű alapja annak, hogy Mr. Spearst felfüggesszék vagy felmentsék a vagyon gondnoki pozíciója alól, és igen vitatható, hogy a gondnokváltás jelenleg Ms. Spears érdekeit szolgálja-e. Ettől függetlenül, miközben folyamatosan igazságtalan támadások kereszttüzében áll, Mr. Spears nem gondolja, hogy lánya érdekeit szolgálná egy nyilvános harc Mr. Spears gondnoki szolgálatainak folytatása tárgyában. Ezért, bár muszáj felszólalnia az eltávolítását kérvényező, alaptalan beadvány ellen, Mr. Spears szándéka, hogy együttműködik a bírósággal és lánya új ügyvédjével az új gondnokra való rendezett áttérésre való felkészülés érdekében.”

Spears ügyvédje természetesen üdvözölte az apa döntését, magától az énekesnőtől egyelőre nem érkezett kifejezett reakció, csak az alábbi képet posztolta felirat nélkül az Instagramra.

(Kiemelt képek: Britney Spears Instagramja, VALERIE MACON / AFP)