Bochkor Gábor kiakadt: Akarod-e, hogy a gyerekedre ez hasson?

Bochkor Gábor felháborodottan kritizálta az aktivistákat.

2023. augusztus 25., 12:04

Szerző:

Ön is kiakadt az állatvédők Zamárdiban pár napja levezényelt demonstrációján? Mert Bochkor Gábor igen.

A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet akciója során három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban önkéntes, magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak. Az őket körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

Mindezt Bochkor Gábor a rádióműsorában kommentálta a következőkkel:

„azt írták rájuk, hogy: Humánus tartásból származó emberhús, ami egyébként ötletes, csak kár, hogy nem a tartási körülmények okán akcióztak, hanem azt követelik, hogy egyáltalán ne tartsanak állatokat és ne öljék le őket, és a húsukat ember ne fogyassza. Több ezer éves hagyományról beszélünk. Azzal, hogy lefóliázzák magukat emberek, akik össze vannak kenve művérrel, el tudod tántorítani azt, aki a strandon sétál a totyogó gyerekével? Elgondolkodtatod-e őket, vagy inkább csak megrémiszted? Akarod-e hogy a gyerekedre ez hasson? Kell-e egy hétévesnek „lemészárolt” emberi tetemeket látnia fólia alatt egy tálcán?”

Bochkor Gábor egy olyan jövővel is riogat, amikor hús helyett brokkolit lennénk kénytelenek enni:

„igen, az ölés csúnya dolog, de teszi ezt állat állattal is, tehát ilyen téren nem vagyunk bűnösebbek, mint egy oroszlán. Igyekszünk humánusan ölni? Egyre inkább. Tehetünk ennél többet? Nem, hiszen az ember húsevő is. Mégis az aktivisták bűntudatot akarnak kelteni. Vajon miért lenne az felelős viselkedés, ha ma abbahagyjuk az állattartást és az emberiség nagy része kihal? Mit fog enni az emberiség? Brokkolit? Hát annyi biztosan nem lesz, hogy elég legyen. Gondolkodom én felelősen, de tisztában vagyok vele, hogy ezek az akciók semmire sem vezetnek”

A következő videót csak 18. életévét betöltött, erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Bochkor Gábor szavait egyébként a Ripost örökítette meg az adásból az örökkévalóságnak.

(Kiemelt kép: a Bochkor Radioshow Instagramja)