Berki Krisztián lányaira ilyen hatással lesz édesapjuk tragikus halála a pszichológus szerint

Berki Krisztián két kislánya közül az egyik 8 éves, a másik 8 hónapos.

2022. június 14., 09:56

Szerző:

Berki Krisztián lányairól értekezik dr. Droppa Lászlóné pszichológus, akinek gondolatait a Bors című lap idézi. Berki Natasa Zselyke jelenleg 8 éves, Berki Emma Katerina pedig mindössze 8 hónapos jelenleg. A 41 évesen elhunyt médiaszemélyiség holttestét nagyobbik lánya találta meg a híradások szerint. Mindkét gyermeket most az édesanyja neveli, azaz Berki Natasa Zselykét Tóth-Hódi Pamela, Berki Emma Katerinát pedig az özvegy, Berki Mazsi.

Dr. Droppa Lászlóné évtizedek óta családsegítőként dolgozik és munkatapasztalatai alapján írja a következőket:

„az apa két lánygyermeket hagyott hátra, akik két különböző családban nevelődnek, feltehetőleg más-más értékrend és családmodell szerint. Bonyolítja helyzetüket, hogy féltestvérek, de a mindennapjaikat külön élik. Egy közös pont azonban mindenképpen lesz a lányok életében, mégpedig édesapjuk hiánya, és ezzel egész életükben együtt kell élniük.”

A pszichológus többek között a következőket is írja:

„lánygyermekekről van szó, akiknek az édesapa a férfiminta, és a vele való viszony egészen különleges, jellemformáló és egész életükre meghatározó. Eligazodást nyújthat a férfiakhoz való viszonyban majd a későbbi párválasztás folyamatában is. Nati 8 éves korára szerencsére már megélt egy fejlődési szakaszt, amelyben szeretetteljes kapcsolata volt édesapjával, és vannak együtt töltött élményei, amelyeket bármikor felidézhet. Sajnos a pici Emmának ilyen emlékek még nem vésődtek be oly mértékben, hogy spontán felidézhetők legyenek. Ehhez neki majd segítségre lesz szüksége, és ebben legjobban Nati tud majd segíteni neki.”

A pszichológus hozzáteszi, hogy természetesen az édesanyáknak is segíteniük kell majd lányaikat rengeteg türelemmel és empátiával.

Berki Krisztián halála kapcsán adtunk hírt a következőkről is a napokban

Berki Krisztián igazából ilyen anyagi helyzetben volt a halálakor – az ügyvédje árulta el

Hódi Pamela ezt gondolja Berki Krisztián halála után egy hónappal

Kiderült, Berki Krisztián édesanyja mit szeretne a fia örökségéből

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)