Benedek Miklós nagy bejelentést tett: Nem akarom, hogy a nézők csodálata sajnálatba forduljon

Benedek Miklós a betegsége miatt először volt kénytelen a nyugdíjasok életét élni.

2023. július 2., 06:13

Szerző:

Február közepén jött az aggasztó hír, hogy Benedek Miklós kórházba került. A 76 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész később tüdőbetegsége miatt egy kontrollvizsgálatra ment be, de újra az intézményben tartották.

Mint utólag nyilvánossá vált, Benedek Miklós COPD-től szenvedett, de amint az a Blikk friss interjújából kiderül, már jól van. A nyarat azért még pihenéssel tölti, de most bejelentette, hogy valószínűleg ha ősszel visszatér, az már csak néhány évre fog szólni.

„Talán annyira még nem vagyok öreg, hogy ne tudjak dolgozni, van még néhány szerep, amit szeretnék eljátszani, de tény, hogy nem sok. Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennem, hogy mit bír el a szervezetem, és mikor érzem azt, hogy most ennek véget kell vetnem. Azt semmiképp nem akarom, hogy a nézők csodálata sajnálatba forduljon át irányomba. Bízom benne, hogy még vár rám néhány szép év, azt viszont tudom, ha visszavonulok, akkor az nemcsak a színpadra, hanem a nyilvánosság előtti létre is vonatkozni fog”

– mondja Benedek Miklós az interjúban.

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a mostani kényszerpihenővel kapcsolatban többek között azt is hozzáteszi, hogy talán gyerekkorában volt utoljára, hogy egy teljes nyáron semmi dolga nem volt, de egyelőre élvezi, még akkor is, ha egy kicsit azért hiányzik neki a színpad.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)