Barbie babát mintáztak az AstraZeneca fejlesztőjéről

Piaci rés volt a virológus Barbie.

2021. augusztus 5., 14:20

Szerző:

A Mattel legújabb Barbie babáját az AstraZeneca vakcinát kifejlesztő tudósról, Sarah Gilbert professzorról mintázták. A virológus furcsának találta a gesztust, de inspirálónak tartja, hogy ezentúl az őt formázó játékkal játszanak majd a gyerekek.

A Covid-generáció, vagyis akik ezalatt a bizonytalan és félelmetes járványhelyzet alatt nevelkedtek, nemsokára kedvükre játszhatnak a koronavírus vakcinát kifejlesztő professzor Barbie babával. Ugyanis az AstraZeneca oltás fejlesztésében részt vevő Sarah Gilbert adta az inspirációt a Mattel legújabb babájához, akiknél nem ez az első eset, hogy egy inspiráló nőről formázzák meg játékukat. A professzor asszony kezdetben nagyon furcsának találta a gesztust, de reméli, hogy ez a fiatal lányokat majd arra ösztönzi, hogy a tudomány, a technológia, vagy a matematika területén helyezkedjenek el.

„Szeretném a lányok következő generációját a tudományos és műszaki pályára ösztönözni, és remélem, hogy a rólam mintázott Barbie alapján a gyerekek rájönnek, hogy a tudományos pálya mennyire fontos a körülöttünk lévő világ megsegítéséhez”

 – mondta Sarah Gilbert.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / MATTEL)