A Barátok közt Vili bácsija az őt ért tragédiákról beszélt: lányát, testvérét és édesapját is elveszítette

A Barátok közt Vili bácsiját, Várkonyi Andrást az elmúlt években sorra érték a tragédiák. 

2022. március 19., 09:37

Szerző:

Várkonyi András, akit az ország leginkább a Barátok közt Vili bácsijaként ismer, most őszintén beszélt az elmúlt évek veszteségeiről. A színész csupán néhány év leforgása alatt vesztette el a lányát, a testvérét és az édesapját is. A 72 éves színész a kora ellenére is sokat dolgozik, sőt a munkája is egy fajta terápia az őt ért tragédiákra. 

A színész jelenleg együtt játszik Fodor Zsókával, akivel a Barátok köztben férj és feleség voltak, amíg a színésznő nem döntött a távozás mellett. A két művész a Örök a szerelem című Moravetz-produkcióban tűnik fel együtt. A színész azt is elárulta, hogy Fodor Zsókával hamarosan Erdélyben fognak turnézni. Emellett Várkonyinak nemsokára lesz egy másik bemutatója is, a Bridge című darab.

Várkonyi András a Blikknek adott interjút. Többek között arról is beszélt, hogy a Barátok közt című sorozat befejezésénél konfliktus alakult ki közte és a stáb között, leginkább azért, mert a színész úgy gondolja, a lezárás nagyon ifjúsági vonallal ért véget, a befejezéssel nem értett egyet. Végül a búcsúbulin sem jelent meg. 

A színészt az elmúlt évek során több tragédia is érte. Várkonyi András lánya 2018-ban hosszú, súlyos betegség után hunyt el. A színész testvérét nem sokkal később hasiverőér-tágulattal műtötték, ám a seb nem gyógyult meg, az életét nem tudták megmenteni. Várkonyi édesapja pedig három héttel a 94. születésnapja előtt aludt el örökre. Most elárulta, hogyan sikerül megbirkóznia a gyásszal. 

„Ha ezekre gondolok, akkor nem érzem magam jobban, mint akkor. Az ember próbál felejteni, a sok munka is segít. Kéthetente kimegyünk a kislányom sírjához, apámnál is megcsináltattuk a síremléket, a testvérem hamvait viszont szétszórták, így nála nincsenek ilyen kegyeleti opciók. Meggyötört minket a három haláleset. Az vigasztal, hogy egy darabig még fogok tudni játszani, mert nevettetni jó. Meglátjuk, hogy az aktív évekből mennyi van még hátra”

– nyilatkozta a lapnak a művész.

A Barátok közt Vili bácsija a házasságáról is szót ejtett: már 48 éve élnek boldog házasságban a feleségével, Máriával. Az aranylakodalmukkal kapcsolatban elárulta, hogy biztos lesz ünneplés és buli, ám egyelőre még nincsenek konkrét tervek. Hozzátette, hogy a meglepetésbulikat azonban nem szeretik. Attól azonban tart, hogy mi lenne velük egymás nélkül.

„Szeretem őt, és borzasztó lenne, ha valamelyikünk előbb menne el... Nem is tudom, ki viselné rosszabbul. Ennek a negyvennyolc évnek a titka a jótékony amnézia: túltesszük magunkat a rossz dolgokon. A feleségemnek jobb a memóriája, ő inkább miattam ássa el az ilyen emlékeket, én viszont sokszor tényleg nem emlékszem”

– nyilatkozta a színész.

Még több Barátok közt

A Barátok közt producerét azzal vádolják, hogy lopta az RTL Klub egyik nagy sikerű sorozatának ötletét

Rékasi Károly elárulta, miért rúgták ki a Barátok köztből

(Kiemelt kép: Várkonyi András Instagramja)