Árpa Attila: Ősszel sok új szerepben fogom találni magam – táncosként, vádlottként

A kokainkereskedelemmel vádolt színész Stohl Andráshoz és Curtishez hasonlította magát.

2021. július 27., 15:14

Szerző:

Kedd reggel érkezett a hír, hogy kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt az ügyészség Árpa Attila ellen. A 49 éves színész korábban azt nyilatkozta, hogy lehet, hogy a több éve húzódó ügy miatt „több felkérést, reklámkampányt is elbuktam az elmúlt időszakban”, és Árpa most a TV2-n a Dancing With The Stars című vetélkedőre készül. Ezért kereste meg őt a 168 azzal kapcsolatban, hogy a vádemelésnek van-e bármilyen hatása a táncos show-ban való szereplésére. A rövid válasza azt volt, hogy „miért lenne”, a hosszú pedig az alábbi, amiben egy helyen Árpa a DWTS műsorvezetőjére, Stohl Andrásra utal:

„Egyrészt nincs egyelőre jogerős ítélet: még csak ott tartunk, hogy vádemelés történt, és az ártatlanság vélelme engem is megillet. A másik pedig az, hogy ne felejtsük el, hogy ezt a műsort egy olyan ember vezeti, akinek hasonló ügye volt, talán még súlyosabb is, mégis született egy ítélet, megtörtént a büntetés-végrehajtás, ő pedig most ott áll és vezeti a műsort. Ugyanígy Curtis kolléga is teltházas koncerteket tart, Szabó Győző pedig szintén drogos múlttal rendelkezik, és neki még filmet is csináltak az élete ezen szakaszából”

– mondta Árpa Attila a 168-nak, hozzátéve, hogy a TV2 már korábban is tudta, hogy folyik ez az ügy és egyszer a vádemelési szakba fog jutni, így aztán különösebb meglepetést nem jelentett a ma reggeli hír. Azzal kapcsolatban, hogy készül-e már a műsorra, és mit vár tőle, visszakérdezett:

„Most arra a műsorra gondol, ami majd a bíróság előtt fog történni, mert az se lesz más, csak egy showműsor, annyira nevetséges az egész, vagy a táncos műsorra...? Idén először a Keresztanyuban fogok szerepelni, aztán a Dancing With The Starsban, és utána pedig a bíróság előtt is. Mindig kellenek az új kihívások... de színésztársaimnak azt javaslom, hogy ne kövessék ezt az utat.”

Árpa arra hívja fel a figyelmet, hogy a nála tartott házkutatás során semmit nem találtak a hatóságok, így szerinte nem lenne alapja egy elmarasztaló ítéletnek. Így aztán már most készül a Dancing with the Stars-ra, ami a számára azt jelenti majd, hogy kénytelen lesz a határait egy kicsit feszegetni, nem tartja magát ugyanis egy táncos alkatnak.

„Nem vagyok egy táncos alkat: azt a pár koreográfiát, amit életemben eddig megtanultam egy szerep vagy egy fellépés kedvéért, legyen az Falusi Mariannal vagy egy krokodiljelmezben, nem igazán nevezném táncnak. Mondjuk úgy, hogy ez az ősz arról fog szólni, hogy sok új szerepben fogom találni magam: táncosként, vádlottként... Nem akarom bagatellizálni, de a hozzáállásom mind a kettőhöz ugyanaz, mert mind a kettő új nekem, és mind a kettő olyan, hogy egy kicsit tartok tőle, hogy hogy jövök majd ki belőle”

– nyilatkozta a színész. A 168 megkereste a TV2-t is a vádemelés ügyében, de a csatorna nem kívánta kommentálni a hírt.

(Kiemelt kép: dpf.hu)