Annoni Zita betegségéről és műtétjéről vallott: Abba kellett hagynom a munkát, kórházba vittek

„A fájdalomtól rosszul lettem és hánytam” – emlékszik vissza Annoni Zita.

2021. december 3., 07:59

Szerző:

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány megbízásából készült egy videó, amelyben Annoni Zita és férje, Gianni Annoni szerepelnek, hívja fel a figyelmet a Blikk. Az alább megtekinthető kisfilmben az annak idején Debreczeni Zitaként megismert fotós-influenszer arról beszél, hogy endometriózisa volt, és hogy min ment keresztül, mire egy műtéttel megoldották a problémát és férjével gyereket vállalhattak.

„Sajnos nekem a munkában is nehézséget okozott, és több fotózás alkalmával is rosszul lettem. Volt olyan, hogy abba kellett hagynom, majd kórházba vittek. Annyira erős fájdalmaim voltak, olyan görcs volt a hasamban és az egész szervezetemben, hogy a fájdalomtól rosszul lettem és hánytam”

– osztja meg a tapasztalatait Annoni Zita. Egy laparoszkópiás műtét kellett ahhoz, hogy megállapítsák, pontosan mi okozza ezeket a tüneteket, és a médiaszemélyiség egy ideig nem mert vállalkozni a beavatkozásra. Aztán amikor mégis az operáció mellett döntött, kiderült, hogy nem pusztán endometriózisról van szó.

„Kiderült, hogy endometriózisom is van, hogy méhsövényem van, amit le kellett égetni, méhletapadásom is van – a méhem hozzá volt tapadva a hasfalamhoz –, kettő miómám volt, egy polipom és három cisztám. Ezután az óriási műtét után volt egy hat hónap felépülési idő, és utána belevetettük magunkat a babaprojektbe. Az azt követő években annyira nem volt lehetőségünk nevetni. Amikor úgy gondoltuk, hogy most már mosolyoghatunk, mindig történt valami. [...] Nem egymást bántottuk, én bántottalak téged, meg én bántottam magamat is. Magamat ostoroztam, hogy minden miattam van, nem érzem jól magam, neki ezt rossz volt látni, úgy érezte, hogy őt is bántom”

– ez utóbbi mondatokat Annoni Zita a férjéhez intézi.

Gianni Annoni hozzáteszi azonban, hogy bár nagyon nehéz időszak volt ez a számukra, végső soron még közelebb kerültek egymáshoz azáltal, hogy ezen keresztülmentek. A házaspár, akiknek kisfia 2020 augusztusában született meg, arra hívja fel a figyelmet az alábbi videóval, hogy az endometriózis nem hiszti, akinek tünetei vannak, kérjen segítséget.

Az endometriózissal kapcsolatos tapasztalatairól egy másik magyar médiaszemélyiség, Vajna Tímea is sok mindent megosztott, kattintson ide korábbi cikkünkért!

(Kiemelt kép: dfp.hu)