Amber Heard szenvedélyes posztban reagált az őt elmarasztaló ítéletre

Amber Heard csalódott, elemzők „a nőgyűlölet orgiája” névvel illetik a pert.

2022. június 2., 10:47

Szerző:

Magyar idő szerint szerdán késő este született meg az ítélet Johnny Depp és Amber Heard hatalmas nyilvánosságot kapott rágalmazási ügyének. Az esküdtek végülis Johnny Depp mellett foglaltak állást, kimondva, hogy volt felesége igaztalanul állította róla, hogy bántalmazta – igaz, bizonyos pontokban az ítélet Amber Heardnek ad igazat. Nem sokkal az ítélet után a 36 éves színésznő a következő közleményt tette közzé a közösségi médiában.

„Nincsenek szavak arra, hogy micsoda csalódottságot érzek a mai napon. Elkeserítő, hogy egy hegynyi bizonyíték sem volt elég ahhoz, hogy szembe lehessen szállni a volt férjem aránytalan hatalmával, befolyásával és túlerejével.
Még nagyobb csalódás, hogy ez az ítélet mit jelent a nők számára. Visszalépést. Visszarepített minket abba a korszakba, amikor ha egy nő kiállt magáért és felszólalt, nyilvánosan megszégyenítették és megalázták. Keresztbe tesz annak a meggyőződésnek, hogy a nőkkel szembeni erőszakot komolyan kell venni.
Úgy gondolom, hogy Johnny ügyvédei sikeresen elérték, hogy az esküdtszék megfeledkezzen egy kulcsfontosságú dologról, a szólásszabadságról, és hogy tudomást sem vegyenek a bizonyítékokról, amik annyira egyértelműek, hogy az Egyesült Királyságban nyertünk is.
Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az pert. De még szomorúbb vagyok azért, mert úgy tűnik, elvesztettem egy jogomat, amiről azt hittem, hogy amerikaiként megillet – a jogot, hogy szabadon és nyíltan beszélhessek”

– írja Amber Heard az alábbi posztban.

Bár a közösségi médiában úgy tűnik, hogy a közönség túlnyomó többsége egyértelműen Depp pártján áll, számos elemző tartja aggasztónak a színésznővel szembeni gyűlöletet és az ítéletet magát is. Néhányan közülük még Amber Heardnél is keményebben fogalmaznak az ügy kimenetele kapcsán. A The Guardian című amerikai lap újságírója például a pert „a nőgyűlölet orgiájának” nevezi, az ítéletet pedig a „fura, logikátlan és igazságtalan” jelzőkkel illeti. A New York Times elemzése pedig egy olyan véleményt emel ki, amely szerint ezzel az ítélettel senki nem nyert.

A kapcsolaton belüli bántalmazásról

Hadas Kriszta a kemecsei tragédia kapcsán: Rengeteg itt a kérdőjel

Tóth Andi arról vallott, milyen volt a párkapcsolata egy nárcisztikus férfivel

Tóth Vera bevallotta, hogy durván alázta és megütötte volt párja

(Kiemelt kép: Amber Heard Instagramja)