A lebénult Lerch István és felesége havi százhúszezer forintból élnek

Lerch István 5 éve kapott agyvérzést, most a felesége adott szívszorító nyilatkozatot.

2022. szeptember 19., 08:05

Szerző:

A múlt héten volt Lerch István 69. születésnapja. A V'Moto-Rock együttesből is ismert billentyűs-énekes öt évvel ezelőtt agyvérzést kapott és részlegesen lebénult, így az alkalomból a Blikk nem vele, hanem feleségével, Enikővel készített interjút. A riportból kiderül, hogy az Angyallány és a Tűzvarázsló című slágerek előadójának állapota lassan ugyan, de folyamatosan javul:

„István jobban van, az állapota minden tekintetben javult, a kommunikációja is sokat fejlődött. Apró lépések ezek a korábbi állapotához képest. Öt éve kapott agyvérzést, hogy aztán jöjjön egy újabb.”

Lerch István felesége röviden elmeséli kapcsolatuk történetét, és hozzáteszi, hogy az ő élete most már csak férje ápolásáról szól. Enikő ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

„nekem valóban csak róla szól az életem, már nem érdekel a „kinti világ”, a mi életterünk az otthonunk. Ezt elfogadtam, itt próbálok meg mindent megtenni azért, hogy a körülményekhez képest boldogok legyünk..”

A riportban a házaspár anyagi helyzete is szóba kerül, amiről a feleség többek között a következőket mondja:

„ha István nem alkotott volna maradandót, talán már nem élne. A munkássága után kiutalt jogdíj segít bennünket, mert István nyugdíja hatvanezer forint, az én ápolói díjam harmincezer és ehhez jön még újabb harmincezer forintnyi támogatás, aztán nagyjából ennyi... Összesen százhúszezer forintból kellene megélnünk.”

(Kiemelt kép: Máté Krisztián – dfp.hu)