A korona új évadából direkt kihagytak egy fontos jelenetet Diana hercegnéről

Hamarosan meg lehet nézni A korona évadát, ami a '90-es évekről szól majd. Egyvalamit ne várjanak azonban a nézők.

2022. október 21., 14:01

Szerző:

Az első képek után most publikálta a Netflix A korona című történelmi sorozat ötödik évadának trélerjét is. Az új részeket november 9-től lehet majd megnézni, de már most botrány van a brit királyi család életét bemutató sorozatból, amely ezúttal a '90-es évek történetét mutatja be.

A fentiek a Bitter Sweet Symphony című dal aláfestésével ízelítőt adnak abból, mit lehet majd látni a sorozatban. A People magazin cikke pedig arról tájékoztat, hogy mit NEM. A streamingszolgáltatónak ugyanis a The Sun című lap feltette a kérdést, hogy benne lesz-e a sorozatban Diana hercegné halála. A mostani III. Károly király első felesége ugyanis a sorozat által most bemutatandó időszakban halt meg autóbalesetben 1997. augusztus 31-én. (A Bitter Sweet Symphony az ezt megelőző nyár egyik legnagyobb slágere volt Európa-szerte.) Felmerül a kérdés, hogy a sorozat bemutatja-e majd a hercegné halálát okozó balesetet. Erre a Netflix képviselője a következőt válaszolta:

„az ütközés pillanatát nem mutatjuk majd”.

A Netflix nyilván kegyeleti okokból döntött így és próbál minél kisebb támadási felületet biztosítani magán a sorozat kritikusai számára. Akiknek tábora nemrég egy igen nagy névvel gyarapodott megintcsak a The Sun szerint. Judi Dench a sorozatot a

„kegyetlenül igazságtalan”

kifejezéssel írta le, és azt követelte a Netflixtől, hogy minden epizód elején szerepeljen egy figyelmeztetés, hogy a sorozatban látott történet egy valós elemek felhasználásával kitalált fikció. Erre is válaszolt a Netflix, méghozzá egy nagy nemmel, mert úgy vélik, hogy a sorozat elején látható figyelmeztetés elegendő.

A sorozatot egyébként John Major volt miniszterelnök is kritizálta, szintén azt állítva, hogy rá nézve is valótlanságokat tartalmaz a széria. John Major volt a brit kormány feje az ötödik évad által áttekintett korszakban, azaz 1990 és 1997 között – őt Johnny Lee Miller, azaz Angelina Jolie első férje fogja alakítani a sorozatban.

(Kiemelt kép: A korona hivatalos Instagramja)