Ezt a 4 csodálatos fogást készítse el az ünnepi maradékokból

Újrahasznosítás! Így készíthet a maradék karácsonyi ételekből valami finomat.

2022. december 26., 10:20

Szerző:

Általában mindig előfordul, hogy egy olyan nagy eseményre, mint a karácsony általában túl sok ételt készítünk, és mindig megmarad egy bizonyos mennyiségű étel. Nos, semmiképp sem jó, ha az étel kárba vész és a kukában landol. Íme, néhány ünnepi ötlet, hogyan hasznosíthatja újra a fogásokat. 

Paprikás csirkéből hortobágyi húsos palacsinta 

Nem fog elfogyni a paprikás csirke? Van rá megoldás! 

A csontokról vagdaljuk le a húst, a bőrt pedig távolítsuk el. Helyezzük egy aprítóba a húsdarabokat, merjünk rá 4-5 evőkanál szaftot, majd törjük krémesre. A többi megmaradt szaftot sem dobjuk ki, passzírozzuk át egy szitán, majd öntsük fel tejszínnel, és egy lábasban forraljuk össze. Készítsük el a palacsintatésztának való masszát, majd süssünk ki néhány darabot. Az elkészült palacsintába töltsük bele a csirkehúsos krémet, és locsoljuk meg az elkészített tejszínes szafttal.

(Kép: Shutterstock)

Pörkölt 

A húsoknál különösen ügyelni kell arra, ha szobahőmérsékleten tároljuk, vagy nincs lefedve, akkor könnyen baktériumok kerülhetnek bele. Ezért nagyon fontos, hogy csak megfelelő hőkezelés után használjuk fel újra. A maradék pörkölt viszonylag sokféleképpen felhasználható, ugyanis kiválóan alkalmas rakott kelbe, székelykáposztába. Rizzsel keverve pedig simán fogyasztható rizses húsként.

Húsos pite sült húsból 

Szükségünk lesz egy csomag fagyasztós pitetésztára, ledarált vagy nagyon apróra vágott sült hús maradékra, valamint sült hús töltelékre, reszelt, főtt krumplira, sóra, borsra és egy tojásra. A húst összekeverjük a reszelt burgonyával, a maradék töltelékkel, és hozzáadjuk a tojást is. Sózzuk, borsozzuk, majd a kapott masszát beletöltjük a kör alakúra szaggatott pitetésztába. A tésztákat félbe hajtjuk, mintha egy töltött táska lenne, a széleit jól összenyomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat az elkészült húsos pitéhez.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

Mézeskalács reggelire 

Egy kis joghurt, mézeskalács, esetleg egy kevés gyümölcs és kész is az ínycsiklandó reggeli. Ha sok mézeskalács maradt, a legjobb módja az elfogyasztásának, ha joghurtba beletördeljük, és így fogyasztjuk. A reggeli hasonlóan finom, ha gyümölcsöket darabolunk a joghurtba.

(Kép: Shutterstock)

 

(Kiemelt kép: Shutterstock)