Kikaptunk a bronzmérkőzésen, az olaszok nyertek öttel

A vírusos fertőzéstől tizedelt magyar válogatott nem tudta megállítani az első perctől vezető Olaszországot az Eb-bronzmeccsen, Varga Zsolt csapata a negyedik helyen végzett az Európa-bajnokságon.

2024. január 16., 17:54

Szerző:

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-7-re kikapott kedden az olasz csapattól a zágrábi bronzmérkőzésen, így negyedik helyen zárt a horvátországi Európa-bajnokságon.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepelt a kontinensviadalon, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel. Az elődöntőben a 2022-es, spliti finálé „visszavágóján" a házigazda horvátok és a helyosztón a csoportkörben 10-5-re legyőzött olaszok ellen már nem sikerült újabb bravúrt elérni. Mindkét rivális végig vezetve diadalmaskodott.

A legutóbbi Eb-n ezüstérmes magyarok hetedik bronzmérkőzésükön másodszor szenvedtek vereséget, legutóbb erre éppen Zágrábban volt példa 12 évvel ezelőtt.

A Mladost uszodában 20.15-kor kezdődő horvát-spanyol finálé nemcsak az aranyéremről, hanem a párizsi olimpia kvótájáról is dönt.

(Kiemelt kép: Vismeg Zsombor (balra) és az olasz Lorenzo Bruni a férfi vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Olaszország bronzmérkőzésén a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 16-án. Az olasz válogatott 12-7-re győzött. MTI/Illyés Tibor)