Vizes-vb: Második meccsét is megnyerte a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 26-21-es győzelmet aratott a házigazda japán csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

2023. július 18., 14:46

Szerző:

Ahogyan hétfőn a férfi csapat, úgy a keddi találkozón a nők is a harmadik negyedre őrölték fel ázsiai riválisukat, akik a félidőig kifejezetten jól tartották magukat.

Bíró Attila együttese ezzel százszázalékos maradt és ha csütörtökön a papírformának megfelelően legyőzi az új-zélandi csapatot, közvetlenül a negyeddöntőbe jut. A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

(Kiemelt képünk: Keszthelyi-Nagy Rita passzolja a labdát a női vízilabda világliga szuperdöntőjének elődöntőjében játszott Magyaroroszág - Egyesült Államok mérkőzésen a kanári-szigeteki Tenerife Santa Cruz városában 2022. november 5-én. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a címvédő, olimpiai és világbajnok amerikai csapatot. MTI/EPA/EFE/Ramon De La Rocha)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.