Törölték a kanadai-olasz férfi vízilabdatorna meccset

Nem játsszák le csütörtökön a 19.30-ra kiírt Kanada-Olaszország mérkőzést a Magyarországon zajló vízilabda-világbajnokság férfi tornáján.

2022. június 23., 18:05

Szerző:

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA mindössze annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb, ezért döntött így a szervezet. A sajtóhírek arról szólnak, hogy a tengerentúli együttesből többen koronavírussal fertőzöttek.

A FINA közleménye szerint arról később születik döntés, mikor pótolják a soproni találkozót, de az is elképzelhető, hogy megállapított eredményt írnak jóvá.

(Kiemelt kép: Guilherme Barella brazil kapus a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Brazília - Georgia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.