Vizes vb 2022 – megvan az első arany, de nem a magyaroké

A japánok szerezték az első aranyérmet a magyarországi vizes világbajnokságon a szinkronúszók margitszigeti küzdelmeiben, az egyéni technikai versenyt Inui Jukiko nyerte.

2022. június 18., 17:52

Szerző:

Az ázsiai ország története harmadik aranyérmét szerezte szinkronúszásban, 2001-ben párosban, 2003-ban pedig szabad kombinációban győztek japán versenyzők.

A második helyen az ukrán Marta Fegyina, a harmadikon a görög Evangelina Platainoti végzett. Utóbbi hazája történetének első dobogós helyezését szerezte ebben a szakágban.

A sportág egyeduralkodói az oroszok, akik most az ukrajnai háború miatt nem vehetnek részt a világbajnokságon. A legutóbbi, 2019-es vb-n kizárólag a highlight kűrben győzött más nemzet képviselője, ebben a számban ugyanis nem volt orosz induló.

Eredmények:

szinkronúszás, egyéni technikai, világbajnok:
    Inui Jukio (Japán) 92,8662 pont
2. Marta Fegyina (Ukrajna) 91,9555
3. Evangelina Platainoti (Görögország) 89,5110

(Kiemelt kép: A kubai Gabriela Alpajon Reyes és Stephany Urbina Bernal a szinkronúszó párosok technikai versenyének selejtezőjében a vizes világbajnokságon a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Cristiano Ronaldo fejében sokáig járt az a gondolat, hogy az őszt már egy másik klubban kezdi majd, mivel a Manchester Unitednél eltöltött időszaka nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Most úgy tűnik, döntött a folytatásról.

A Colorado Avalanche nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének hatodik mérkőzésén 2-1-re győzött az elmúlt két idényben bajnok Tampa Bay Lightning otthonában, és így 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A címvédő Szombathely hazai pályán könnyedén legyőzte a Körmendet vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállásának negyedik aranyérmét.