Vívó-vb: tizenharmadik lett a tőröző Kondricz Kata

Harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett és a 13. helyen végzett Kondricz Kata a kairói vívó-világbajnokság női tőrversenyében.

2022. július 19., 15:49

Szerző:

Egy könnyed győzelem és egy szép fordítás után Pauline Ranvier-vel találkozott, aki az első fordulóban Pásztor Flórát búcsúztatta. A 2019-ben Budapesten egyéniben ezüstérmes és csapatban a tavalyi olimpián is második francia hatékonyan vívott ezúttal is, nagyon jól zárta ki magyar ellenfele pengéjét, miközben ő rendszerint pontot érően szúrt. A szakág sajátosságait figyelembe véve nagyon gyorsan adta a találatokat, 7-0-ig nem tudta érvényes felületen eltalálni őt Kondricz. Érdemben a folytatásban sem változott a helyzet, így nem volt remény a felzárkózásra, fordításra: 3-13 után még jött pár magyar találat, de a vége így is nyolctusos vereség lett.

A korábban búcsúzó Pásztor Flóra a 39., Pöltz Anna az 58., Lukovics Dóra pedig a 67. helyen végzett.

Eredmények:
a 64 között:
Kondricz Kata-Hiu Wai Valerie Cseng (hongkongi) 15-4
Pauline Ranvier (francia)-Pásztor Flóra 15-11
Jessica Zi Jia Guo (kanadai)-Pöltz Anna 15-10
a 32 között:
Kondricz-Anne Sauer (német) 15-13
a 16 között:
Ranvier-Kondricz 15-7

(Kiemelt kép: Kondricz Kata. Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)

Tegnap 22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.