Visszavonul a magyar válogatott labdarúgó

A játékos azt közölte, mindig szeretne száz százalékot nyújtani a pályán, de 33 évesen két fronton már nem feltétlenül képes erre.

2021. október 20., 20:15

Szerző:

Lovrencsics Gergő visszavonul a válogatottságtól, mindezt a Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook-oldalán jelentette be a focista. Mint fogalmazott, az a fajta játékos, aki mindig szeretne száz százalékot nyújtani, de 33 évesen két fronton már nem feltétlenül képes erre. Hozzátette: inkább átadja a stafétát a fiataloknak.

A jelenleg a Hajduk Splitben légióskodó Lovrencsics 2013 júniusában debütált a magyar labdarúgó-válogatottban (az U-válogatottakban nem szerepelt), összesen 44 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, egy-egy gólja és gólpassza volt – írja a 24.hu. A játékos emellett két Európa-bajnokságon is pályára lépett, 2016-ban két mérkőzésen, az idei, részben hazai rendezésűn pedig három találkozón.

A szolnoki születésű játékos korábban focizott Budafokon, Pécsen, Pápán, majd Lengyelországban, a Lech Poznannál légióskodott. 2016-ban tért haza Magyarországra és lett a Ferencváros játékosa, ahol aztán csapatkapitány is lett. Idén nyáron írt alá a Hajduk Splithez, ahol 2023 nyaráig szól a szerződése. A Lech Poznannal egy, a Fradival három bajnoki címet szerzett. 

(Kiemelt kép: A magyar válogatott a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)