Világjátékok: egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem a második versenynapon

A magyar sportolók egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok második versenynapján.

2022. július 10., 09:25

Szerző:

A nyitónapon uszonyos gyorsúszásban 50 méteren diadalmaskodó Senánszky Petra ezúttal 100 méteren győzött, míg Varga Krisztina ezüstérmet szerzett ezen a távon – tudatta a Világjátékok magyar sajtócsapata.

„Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a Világjátékok kiemelt versenynek számít, nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettünk” – idézte a közlemény az immár négyszeres Világjátékok-győztes Senánszkyt.

Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban másodikként, Bukor Ádám harmadikként csapott célba.  

Női 400 méteres felszíni úszásban Blaszák Lilla negyedik, Szabó Anita ötödik lett.

A férfiaknál 50 méteres uszonyos gyorson Holoda Péter negyedik, Sincki Ádám ötödik helyen zárt, és ötödikként ért célba a Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám összeállítású 4x100 méteres férfi felszíni váltó.

Karatéban az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor ötödikként végzett a 75 kilósok között, miután harmadik meccsén - a beszámoló alapján - vitatott döntés után kikapott üzbég ellenfelétől, magyar óvás ellenére az eredmény nem változott.

„Nagyon csalódott vagyok, jól felkészülve érkeztem Birminghambe, ilyennel még nem találkoztam. Egy dolognak azért nagyon örülök, ez pedig az, hogy Tadissi Martial éremmel térhet haza" - mondta Hárspataki Gábor, utalva a másik karatés egy nappal korábbi ezüstjére. A súlycsoport eredményhirdetésénél Mészáros János, a magyar csapat delegációvezetője volt az éremátadó. A karateversenyen ott volt Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is - áll a kommünikében.

Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban a birminghami eseményen. A küldöttség két versenynap után 4 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.

(Kiemelt kép: Senánszky Petra a női 50 méteres gyorsúszás elődöntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.

2022. augusztus 8., 17:08

A futball-legendát az újpesti temetőben helyezték örök nyugalomra.

2022. augusztus 8., 16:15

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.