Vereséggel zárta az évet a Manchester

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Nottingham Forest 2–1-re legyőzte odahaza a Manchester Unitedet.

2023. december 30., 21:05

Szerző:

Az előző fordulóban a Manchester United az Aston Villa ellen kétgólos hátrányból fordítva nyert, míg a Nottingham Forest a Newcastle United otthonában állt fel egygólos hátrányból és húzta be a találkozót 3–1-re.

Az első félidő után a második játékrészben már felpörögtek az események. Előbb Diogo Dalot rúgott kapufát a tizenhatos vonaláról, majd a 64. percben vezetést szerzett a Nottingham Forest. Gonzalo Montiel találta meg Nicolás Domínguezt, aki átvette a labdát, felnézett majd a kapu bal oldalába talált. Szűk negyedóra múlva egyenlített a MU: Alejandro Garnacho tette a labdát az érkező Marcus Rashford elé s a 26 éves angol támadó a jobb alsó sarokba talált.

A Manchester United nem mondott le a győzelemről sem, Garnacho távoli próbálkozását bravúrral tolta ki Matt Turner a 82. percben. A kapus védése után gyors ellentámadásba lendült a Nottingham Forest a hézagos vendég védelem ellen. Anthony Elanga jó ütemben ugratta ki Morgan Gibbs-White-ot, aki a tizenhatosról gyönyörű gólt ragasztott a kapu jobb oldalába.

A tízperces ráadásban több lehetősége is volt még Erik ten Hag csapatának, az egyenlítés nem jött össze. A Nottingham Forest nagy meglepetésre 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet. A Nottingham története során először győzte le a Manchester Unitedet hazai pályán, a legutóbbi sikerre is 1994-ben volt példa – számolt be a mérkőzésről a nemzetisport.hu.

(Kiemelt kép: a Manchester United 17-es argentin középpályása, Alejandro Garnacho szabálytalanságot követett el a Nottingham Forest 22. számú angol középpályásával, Ryan Yates-el szemben az angol labdarúgó-bajnokságban, a Nottingham Forest és a Manchester United között a The City Groundban, Nottinghamben, december 30-án. Fotó: Darren Staples / AFP)

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.