Ez eldőlt: kiesett a Vasas az NB1-ből

A Zalaegerszeg elleni döntetlenjével már biztosan búcsúzik az első táblától a Vasas az OTP Bank Ligában.

2023. május 13., 17:09

Szerző:

A Vasas hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a kupagyőztes Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a szezon végén búcsúzik az élvonaltól.

Az angyalföldiek - akik újoncként estek ki egyből az NB I-ből - ezzel továbbra nyeretlenek hazai környezetben 2023-ban, négy vereség mellett harmadszor játszottak döntetlent.

Eredmény, 31. forduló:
Vasas FC-Zalaegerszegi TE 1-1 (0-1)
-----------------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 1376 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Hinora (62.), illetve Németh (6.)
sárga lap: Berecz (28.), illetve Gergényi (84.)

Vasas FC:
---------
Uram - Szivacski, Iyinbor, Baráth, Ódor (Balogh, 78.) - Hinora, Berecz, Hidi (Cipf, a szünetben), Szilágyi (Hidi M., a szünetben) - Holender (Otigba, 91.), Novothny (Ihrig-Farkas, 86.)

Zalaegerszeg:
-------------
Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki Kis, Gergényi (Bedi, 85.) - Szalay (Mim, 64.), Kovács, Tajti (Huszti, 85.) - Németh (Ubochioma, 53.), Ikoba, Szendrei

A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést: Kovács a Vasas térfelének közepén szerzett labdát, amivel betört a tizenhatoson belülre, a legurítását követően pedig Németh lőtte ki laposan, 16 méterről, középről a jobb alsó sarkot.

A vendégek találata után a hazaiak irányítottak, Novothny és Holender is gólt szerezhetett volna. Előbbi előbb öt méterről fejelt a kapus kezébe egy ígéretes beadást, majd egy újabbra berobbanva a kapu torkából lőtt fölé. Holender szép akció végén lőtt kapura, de Mocsi nagyot mentve belelépett a kapu felé tartó labdába.

A szünetben kettőt cserélt a Vasas, de a fordulás után a ZTE futballozott veszélyesebben, mígnem egy beadást követő, kapu előtti kavarodás után Hinora 20 méterről lőtt szép gólt a jobb felső sarokba. A hazai találat után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, és bár az angyalföldiek a hajrában rendkívül támadó szellemű csapattal játszottak, nagy gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, így az eredmény sem változott.

(Kiemelt kép: Döntetlennel esett ki a Vasas az NB1-ből 2023. május 13-án. Fotó: Vasas FC, Facebook)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.