Vas Kata Blanka győzelemmel indította a terepkerékpáros szezont

Az országúton U23-as világbajnok Vas Kata Blanka győzelemmel kezdte a 2023/24-es terepkerékpáros szezont Hollandiában.

2023. október 15., 21:14

Szerző:

Az Oisterwijkben rendezett C2 kategóriájú viadalon – a velo.hu szakportál vasárnapi beszámolója szerint – a Team SD Worx 22 éves magyar versenyzője, Vas Kata Blanka hamar magához ragadta a kezdeményezést és többek között az Európa-bajnok holland Annemarie Worstot és Eb-bronzérmes honfitársát, Denise Betsemát is maga mögé utasítva aratott magabiztos sikert, ezzel pedig negyven UCI világranglista pontot gyűjtött.


A verseny junior futamában Vas Barnabás a negyedik helyen zárt.

(Kiemelt képünk: Vas Kata Blanka a kerékpárkrossz világbajnokságon, Hollandiában, 2023. február 4-én. Fotó: JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)

Tegnap 20:05

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson.

Ismét összecsap a magyar és a német válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. Szoboszlaiék a házigazdák mellett Skócia és Svájc legjobbjai ellen léphet majd pályára.