Szörnyű tragédia:  elhunyt az Alba Fehérvár 18 éves játékosa

Tizennyolc éves korában elhunyt az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának nigériai játékosa, Seyi Awogbemi Sodiq.

2022. november 19., 14:32

Szerző:

A klub honlapján olvasható megemlékezésben felidézik, hogy az afrikai kosaras 13 évesen érkezett Magyarországra, s a korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből. Tizenhat évesen bemutatkozott a székesfehérváriak felnőtt együttesében, s egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon.

Tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, s hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába. Otthon hagyományos orvosi módszerekkel gyógyították, majd néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz.

Szombaton reggel azonban – egy héttel 19. születésnapja előtt – megállt a szíve és elhunyt – írja az Alba honlapja.  

A szombat esti, Budapesti Honvéd elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a fiatal kosárlabdázóra.

(Kiemelt kép: Seyi Awogbemi Sodiq, az Alba Fehérvár fiatalon elhunyt nigériai játékosa. Fotó: Alba Fehérvár Facebook-oldala)

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Ghána gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte Dél-Korea csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.