Ungvári Attila hetedik lett a dohai cselgáncs-vb-n

A 81 kilogrammos Ungvári Attila kikapott a vigaszágon és hetedikként zárt szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

2023. május 10., 15:15

Szerző:

A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes magyar az elvesztett negyeddöntő után a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol a kanadai Francois Gauthier-Drapeau várt rá. Korábbi egyetlen mérkőzésüket a tavalyi Pánamerikai bajnokságon bronzérmes ellenfél nyerte a 2021-es bakui Grand Slamen.

A katari meccs négyperces alapideje után a Győri AC sportolójának két, a kanadainak pedig egy intés állt a neve mellett, így jöhetett az aranypontig tartó ráadás. A 34 esztendős Ungvári ebben is frissebben mozgott, ám három és fél perc után riválisa alábújt, és átdobta őt, amire ippont kapott.

Ungvári így hetedikként zárta a vb-t.

(Kiemelt kép: Ungvári Attila. Fotó: Magyar Judo Szövetség)

20:55

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.