Ukrajna gondban van

Mindkét egyest megnyerték a mieink a Davis Kupa osztályozójának nyitónapján Ukrajna ellen.

2022. szeptember 15., 21:25

Szerző:

Fucsovics Márton győzelmével kezdett a magyar teniszválogatott Ukrajna ellen a litvániai Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapján. A magyar éljátékos, aki 91. a világranglistán, Vjacseszlav Bielinszkijjel (605.) csapott össze a párharc első mérkőzésén, az ATP-rangsorban lévő különbség a nyíregyházi sportoló sima sikerét ígérte, a 19 éves ellenféllel szemben. A papírforma érvényesült is, Fucsovics 6:3, 6:2-re hozta a mérkőzést.

A folytatásban a világranlistán 159. Piros Zsombor következett az 530. helyen jegyzett Vladiszlav Orlov ellen, és szintén sima, 6:2, 6:2 arányú győzelmet aratott. Ezzel a magyar válogatott 2-0-ra vezet, és ha pénteken Fucsovics és Marozsán Fábián a várakozásnak megfelelően hozza a párost Ilja Beloborodkóval és Vladiszlav Manafovval szemben, akkor biztossá válik, hogy a mieink jövőre ismét a Davis Kupa selejtezőjében léphetnek pályára, míg a mostani találkozó vesztese az I-es csoportban folytatja szereplését.

(Kiemelt képünk: Fucsovics Márton a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)