Újabb nagy szakítás a Barcelonánál

Minél hamarabb eladná francia világbajnok támadóját a katalán csapat.

2022. január 20., 13:41

Szerző:

Mielőbb távoznia kell az FC Barcelonától Ousmane Dembélé világbajnok francia labdarúgónak, akit kihagytak a csütörtöki kupamérkőzésre utazó keretből. Dembélé hosszabbításának nehézségeiről hetek óta cikkeznek a spanyol sportlapok, melyek szerint az jelent konfliktust, hogy a játékos őrületes fizetésemelést vár az anyagi nehézségekkel küzdő klubtól. Mindezt úgy, hogy így is 15 millió eurót keres évente, és ráadásul rendszeresen bajlódik kisebb-nagyobb sérülésekkel.

Mateu Alemany, a katalán gárda sportigazgatója kifejtette: miután Dembélével a hónapok óta tartó tárgyalássorozat sem vezetett eredményre a nyáron lejáró szerződésével kapcsolatban, immár egyértelművé vált számukra, hogy nem a katalán klubban képzeli el pályafutásának a folytatását.

„Azt akarjuk, hogy a játékosaink elkötelezettek legyenek a Barca jövőjét illetően, így viszont neki a leghamarabb távoznia kell”

– jelentette ki. Alemany elmondta: ennek a helyzetnek a logikus következménye, hogy Xavi Hernández vezetőedző nem jelölte Dembélét a bilbaói keretbe. A katalán csapat 21.30-tól az Athletic otthonában játszik Király Kupa-nyolcaddöntőt, a francia légiós nélkül.

Dembelét 2017-ben, gigászi 140 millió euróért szerződtette a Barcelona. Nagy reményekkel érkezett, azonban a várakozásoktól messze elmaradóan teljesített, sokszor volt sérült és a hozzáállásával is komoly problémák adódtak. Dembélé után a január végéig tartó téli átigazolási szezonban még pénz kaphat a Barcelona. Amennyiben viszont a 24 éves támadó nem hosszabbít, már szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel, a nyáron pedig úgy távozhat, hogy abba a katalán klubnak nem lesz beleszólása, írja az MTI.

(Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto via AFP)