U21-es Eb-selejtező: kikapott Spanyolországban a magyar válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a papírformának megfelelően 2-0-ra kikapott a százszázalékos spanyolok vendégeként az Európa-bajnoki selejtező B csoportjának pénteki találkozóján.

2023. november 18., 07:20

Szerző:

Gera Zoltán szövetségi edző együttese két győzelemmel rajtolt, azóta viszont Skóciában és saját környezetében a belgáktól is kikapott.

Ezúttal az idei kontinensviadalon döntős, a kvalifikációban eddig gólt sem kapó ibériaiak szereztek vezetést a 36. percben, majd a második félidő derekán is betaláltak, ezzel bebiztosítva a három pont megszerzését.

U21-es Eb-selejtező, B csoport: Spanyolország-Magyarország 2-0 (1-0). Gólszerzők: C. Martín (36.), P. Torre (66.).

Az állás: 1. Spanyolország, 2. Skócia, 3. Belgium, 4. Magyarország, 5. Kazahsztán, 6. Málta.

A hatosból a csoprtelső automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai kontinensviadalra, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok kedden a skótokat fogadják az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

(Kiemelt kép: az U21-es labdarúgó csapat edzés közben. Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség FB-oldala)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.