U17-es EB: tizenegyesekkel nyert a német csapat

 A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel a döntőben gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot.

2023. június 3., 07:36

Szerző:

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lejátszott finálé gólt nem, csak kapufát hozott, így az idegek harca döntött az aranyéremről. Sokáig úgy tűnt, hogy az első körben hibázó német játékos miatt a címvédő franciák örülhetnek, de a végső győzelemért próbálkozó Fode Sylla lövését kivédte a német kapus. A hatodik körben pedig ismét a franciák hibáztak, a németek viszont nem, így utóbbiak ünnepelhettek, 5–4 re nyert a német csapat.

A német csapat ebben a korosztályban 1984, 1992 és 2009 után negyedszer lett Európa-bajnok.

(Kiemelt képünkön: Budapest, 2023. június 2. Mohammed-Amine Boucehnna (b), a francia és Fayssal Harchaoui, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntőjében játszott Németország - Franciaország mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI.)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.