Újabb pozitív covidtesztek a Touron

A kötelező hétfői ellenőrzésen két újabb kerékpáros koronavírustesztje lett pozitív a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

2022. július 18., 14:45

Szerző:

A nemzetközi szövetség (UCI) tájékoztatásában nem nevezte meg a két versenyzőt, csupán annyit közölt, hogy az érintettek nincsenek az összetett legjobb húsz bringása között, és miután teljesen tünetmentesek, elképzelhető, hogy folytathatják a viadalt. Az ezzel kapcsolatos végső döntést kedden délelőtt, a 16. szakaszt megelőzően hozzák meg.

 A Touron hétfőn (ma) szünnap van.

Arról nem sokkal a rajt előtt született döntés, hogy a pozitív koronavírustesztet produkáló versenyzőknek nem feltétlenül kell feladniuk a küzdelmet, erre a járványügyi szabályok lazítása adott lehetőséget. Ez eddig két alkalommal segített kerékpárost. A luxemburgi Bob Jungels röviddel a rajt előtt lett pozitív, de végül mégis indulhatott, és később ő nyerte meg a kilencedik szakaszt. A lengyel Rafal Majka pedig – a címvédő szlovén Tadej Pogacar legfontosabb segítője – múlt keddi pozitív tesztje ellenére is folytathatta a versenyt.

Az idei francia körversenyről eddig nyolc indulót zártak ki pozitív koronavírusteszt miatt, vasárnap a dán Magnus Cort és az ausztrál Simon Clarke személyében két olyan kerekest, akik szakaszt is nyertek idén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

 

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.