Tizedik lett a férfi tőrválogatott

A magyar férfi tőrcsapat a tizedik helyen végzett kedden az antalyai vívó Európa-bajnokságon, miután utolsó helyosztóján négy tussal alulmaradt a cseh válogatottal szemben.

2022. június 21., 15:02

Szerző:

Dósa Dániel 5-2-es sikerével indult az asszó, ezt követően Frűhauf Benjámin négy találattal elvesztette, Szemes Gergő öttel megnyerte első csatáját, így három pár után 15-11-re vezettek a magyarok. 

Frűhauf a második pástra lépését is negatív mérleggel zárta, egy tusra zárkóztak a csehek, Dósa ezt néggyel megtoldva öttalálatosra alakította a különbséget (25-20). Három, majd két tusra csökkent a magyar előny, az utolsó előtti párban is ekkora maradt a különbség (38-36), Dósa pedig záróemberként 9-3-ra alulmaradt. 

A 45-41-es eredmény nyomán a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András, Szemes Gergő összeállítású magyar válogatott a tizedik helyen végzett a törökországi kontinensviadalon.

Eredmények, férfi tőrcsapat:

a 9. helyért:

Csehország-Magyarország 45-41

elődöntő:

Franciaország-Lengyelország 42-36

Olaszország-Spanyolország 45-19

korábban:

a 9-12. helyért:

Magyarország-Ausztria 45-32

Csehország-Hollandia 45-32

negyeddöntő:

Franciaország-Belgium 45-37

Lengyelország-Ukrajna 44-40

Spanyolország-Németország 45-38

Olaszország - Nagy-Britannia 45-33

a 16 között:

Belgium-Magyarország 45-38

(Németh András (j) küzd a belga Stef De Greef ellen a törökországi Európa-bajnokság férfi egyéni tőrversenyének selejtezőjében Antalyában 2022. június 18-án. MTI/EPA/Erdem Sahin)

Cristiano Ronaldo fejében sokáig járt az a gondolat, hogy az őszt már egy másik klubban kezdi majd, mivel a Manchester Unitednél eltöltött időszaka nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Most úgy tűnik, döntött a folytatásról.

A Colorado Avalanche nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének hatodik mérkőzésén 2-1-re győzött az elmúlt két idényben bajnok Tampa Bay Lightning otthonában, és így 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A címvédő Szombathely hazai pályán könnyedén legyőzte a Körmendet vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállásának negyedik aranyérmét.