Tipródnak a Paralimpia szervezői Tokióban

A szervezők szerint a „nagyon nehéz" helyzetben van a Paralimpia 2020. 

2021. augusztus 20., 13:10

Szerző:

A tokiói paralimpia nagyon nehéz körülmények között kerül megrendezésre – közölték a japán szervezők pénteken. A helyzetet súlyosbítja, hogy a fővárosban egyre több a koronavírusos beteg, a kórházak telítődnek a pandémia újabb hulláma miatt. Pénteken 12 új pozitív esetet találtak a paralimpiai résztvevők körében, közülük az egyik sportoló.

A szervezők felszólították a világversenyre érkezőket, hogy kerüljék a csoportos étkezést és ivást, miközben kilátásba helyezték, hogy folytatják az alapos és módszeres teszteléseket a sportolók és kísérők körében. A kedden kezdődő és szeptember 5-ig tartó paralimpiai versenyek – akárcsak korábban a nyári olimpia – nézők nélkül zajlanak.

 

(Kiemelt kép: Pool for Yomiuri / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

 

2022. október 3., 06:42

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

2022. október 2., 21:49

Súlyos betegség után, 69 évesen elhunyt Udvarhelyi Gábor, a vívók korábbi szövetségi kapitánya.

2022. október 2., 19:50

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.

2022. október 2., 18:10

A Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia női kajakkettes a második helyen végzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Magyarország 6 arany- és 8 ezüstéremmel az összesített medálverseny élén zárt.