Nagyon terjed a koronavírus a budapesti vizes vébén, elesett az első csapat

A kanadai válogatott visszalépett a Magyarországon zajló vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájától.

2022. június 25., 11:13

Szerző:

Az észak-amerikai ország szövetsége a honlapján közölte, hogy a lépést hosszas megfontolás és széles körű egyeztetés előzte meg. Ahogy az illetékesek fogalmaztak, a játékosok egészsége és biztonsága a legfontosabb, ennek szellemében hozták meg a döntést – írta az MTI.

A kanadai együttes olaszok elleni csütörtöki, soproni találkozóját nem tudták megrendezni. Indoklásként a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb. Sajtóhírek szerint a tengerentúli gárdából többen megfertőződtek a koronavírussal.

Kanada a kiírás szerint szombaton (ma) 19.30 órától a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával játszott volna csoportmérkőzést. A soproni C csoportban a visszalépés nyomán csak három csapat, az olasz, a spanyol és a dél-afrikai maradt.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, A kanadai Aria Soleimanipak (j) és a spanyol Sergi Cabanas Pegado (b) a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, a C csoportban játszott Kanada – Spanyolország mérkőzésen a soproni Lővér Uszodában 2022. június 21-én. A mérkőzést a spanyol csapat nyerte 19-2-re. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.