Szuperrangadók lesznek a Bajnokok Ligájában

Az előző két kiírás győztese, a címvédő Real Madrid és a Chelsea egymással játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

2023. március 17., 15:36

Szerző:

A két csapat tavaly is a legjobb nyolc között találkozott a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, az első felvonást akkor a Real Madrid idegenben 3-1-re nyerte, a visszavágó viszont hosszabbításba torkollott, és a Londonban mesterhármast szerző Karim Benzema találatával a spanyolok jutottak tovább.

A Chelsea története során hétszer találkozott a Reallal és csak egyszer kapott ki tőle.

Még ennél is erősebb párosításnak tűnik az angol és a német bajnok, azaz a Manchester City és a Bayern München párharca.

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője 2013 és 2016 között irányította a Bayern Münchent, amellyel távozása óta először kerül szembe. Korábban a Barcelona trénereként a 2008/09-es idényben a negyeddöntőben találkozott a müncheniekkel, akkor a katalánok simán jutottak tovább és végül a trófeát is elhódították.

Az UEFA nyoni székházában tartott pénteki sorsoláson egy olasz párharcot is kihúztak, a hétszeres győztes AC Milan a Serie A-t utcahosszal vezető Napolival került össze. A másik milánói csapat, az Internazionale a Benficát kapta.

A Milan története során kilenc mérkőzést játszott a nemzetközi porondon olasz csapat ellen, ezek közül csak egyet veszített el, még 1993-ban a Parma elleni Európai Szuperkupa-döntő második mérkőzését.

A Napoli másodszor kerül szembe olasz riválissal az európai kupákban: az UEFA Kupa 1988/89-es kiírásának negyeddöntőjében a Juventus búcsúztatta.

Az eseményen már az elődöntők párosítását is kisorsolták, itt egy erősebb és egy gyengébbnek tűnő négyes alakult ki, hiszen a Real Madrid-Chelsea párharc továbbjutójára a Manchester City vagy a Bayern München vár, míg a másik ágon akár egy milánói derbi, vagy egy olaszos elődöntő is kialakulhat.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 11-12-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik, míg az elődöntőkre május 9-10-én és 16-17-én kerül sor, a döntőnek pedig június 10-én Isztambul ad otthont.

A negyeddöntő párosítása:

Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)
Benfica (portugál)–Internazionale (olasz)
Manchester City (angol)–Bayern München (német)
AC Milan (olasz)–Napoli (olasz)

Az elődöntőben:

AC Milan vagy Napoli–Benfica vagy Internazionale
Real Madrid vagy Chelsea–Manchester City vagy Bayern München

(Képünkön a Real Madrid játékosai ünneplik győzelmüket a 2022-es Bajnokok Ligája döntő után.Fotó: Pat Scaasi/NurPhoto via AFP)