Bronzéremért küzdhet Szőke Alex

Tíz másodperccel a meccs vége előtt akciózott bravúrosat a birkózó. 

2021. augusztus 3., 04:11

Szerző:

Szőke Alex megnyerte a vigaszágas mérkőzését, így kedd este a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián. Az ESMTK 21 éves tehetsége a délelőtti program első találkozóján az utolsó másodpercekben bemutatott gyönyörű dobással 5–1-re verte a georgiai Giorgij Meliát, írja az MTI.

„Amikor másodjára leküldték a grúzt, az volt a fejemben, hogy november óta nem vagyok otthon, nem láttam a barátnőmet és a családomat, ebből merítettem erőt” – nyilatkozta a meccs után a sportoló.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 3. Szőke Alex győz a georgiai Giorgij Melia ellen a férfi kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a vigaszágon a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Szőke Alex a győzelemmel a bronzéremért birkózhat. MTI/Illyés Tibor)

A koronavírus új sportolási szokások kialakítására késztetett sok millió embert. Az amatőr sportolók mellett azonban a profi sportolók is nehéz helyzetbe kerültek a világjárvány következtében, hiszen több nagy sporteseményt is elhalasztottak. Az Allianz arra volt kíváncsi, mit éltek át az élsportolók az elmúlt évben, mit hoz a jövő? Hogyan és milyen segítséggel hozhatjuk majd ki magunkból a következő években a maximumot?