Szoboszlai megszerezte első gólját a Liverpool színeiben

Megszerezte első gólját a Liverpool színeiben Szoboszlai Dominik: magyar válogatott kapitánya az Aston Villa elleni 3-0-s sikeréből vette ki góllal a részét az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

2023. szeptember 3., 19:08

Szerző:

A magyar válogatott csapatkapitánya a harmadik percben egy hajszálpontos ballábas távoli lövéssel vette be az argentin világbajnok Emiliano Martinez kapuját. A Liverpool még az első félidőben egy öngóllal duplázta meg előnyét, míg a második félidőben az egyiptomi Mohamed Szalah állította be a 3-0-s végeredményt. 

Szoboszlai Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után a negyedik magyar gólszerző a Premier League-ben. Ezt megelőzően az akkor a West Bromwich Albionban játszó Gera 2012. december 22-én, a Norwich ellen szerzett találata volt a legutóbbi magyar gól az angol élvonalban. 

A hazaiakat edző Jürgen Kloppnak ez volt a 300. bajnoki mérkőzése a Vörösök kispadján.

Premier League, 4. forduló: 

Liverpool-Aston Villa 3-0 (2-0) 

Crystal Palace-Wolverhampton Wanderers 3-2 (0-0) 

később: 

Arsenal-Manchester United 17.30 

szombaton játszották: 

Brentford-Bournemouth 2-2 (1-1) 

Sheffield United-Everton 2-2 (2-1) 

Burnley-Tottenham Hotspur 2-5 (1-2) 

Chelsea-Nottingham Forest 0-1 (0-0) 

Manchester City-Fulham 5-1 (2-1) 

Brighton-Newcastle United 3-1 (1-0) 

pénteken játszották: 

Luton Town-West Ham United 1-2 (0-1)

(Kiemelt képünk: A Liverpool magyar középpályása, Szoboszlai Dominik irányítja a labdát a Liverpool - Aston Villa angol Premier League labdarúgó-mérkőzésen az északnyugat-angliai Liverpool Anfield stadionjában 2023. szeptember 3-án. Fotó: Paul ELLIS / AFP)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.