Szoboszlai az Eb-csoportról: „Lehetett volna jobb, és rosszabb is”

A csapatkapitány szerint élvezni kell az Európa-bajnokságot, és nem szabad görcsölni miatta.

2023. december 4., 13:20

Szerző:

„Lehetett volna jobb és rosszabb is, úgyhogy emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni" – mondta a magyar válogatott Eb-csoportjáról a Sportalnak Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott középpályása.

Arra a kérdésre, hogy a magyar válogatott továbbjuthat-e a csoportjából, Szoboszlai azt felelte: erre nem könnyű válaszolni. Mint fogalmazott, „a cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább.” Hozzátette:

élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta”.

(Kiemelt kép: BUDAPEST, MAGYARORSZÁG - NOVEMBER 19.: Magyarország játékosai, köztük Szoboszlai Dominik (C) támadóikkal ünnepelnek szurkolóikkal, miután megnyerték az UEFA Euro 2024 G-csoport Magyarország–Montenegró selejtező labdarúgó-mérkőzését Budapesten, 2023. november 19-én. Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)