Szilágyi Áron: Még fel kell fognom, hogy mit csináltam ma

Megjelentek a ma háromszoros olimpiai bajnokká vált magyar vívó első nyilatkozatai.

2021. július 24., 21:22

Szerző:

Szilágyi Áron ma sporttörténelmet írva lett  újra aranyérmes a tokiói olimpián. A magyar klasszis első nyilatkozatai is napvilágot láttak remek vívása után. A vívó úgy fogalmazott, hogy még hetekre, hónapokra lesz szüksége ahhoz, hogy felfogja mi is történt valójában. A verseny után kitért arra is, hogy azért rázta a fejét győzelme után, mert azt gondolta álmodik. Nem tudta elhinni, hogy valóban újra olimpiai aranyat nyert.

Mai teljesítményével kapcsolatban még a következőket reagálta Szilágyi Áron: „Nagyon büszke vagyok arra, ahogy ma vívtam. Rövid ünneplést tartok, mert szerdán jön a csapatverseny, és abban is szeretnénk jól szerepelni.”

A verseny után a szerdai vívással kapcsolatban azt is elmondta a magyar vívó, hogy motiválni senkit nem kell a csapatból. Elmondása szerint, úgy érkeztek meg Tokióba, hogy nem csak az egyéni versenyt fogják szem előtt tartani, hanem a magyar kardvívó csapat játéka is kiemelt fontosságú lesz. Szilágyi Áron azt mondta, hogy a következő napokban nem a megszerzett aranyéremmel lesz elfoglalva, hanem azzal, hogy megnyerjék a csapatban is az aranyérmet.

Amikor a sportolót arról kérdezték, milyen érzés harmadjára is a dobogó tetején állni, azt felelte: „azt még fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben. Nem gondolom, hogy én vagyok a sportág legnagyobb legendája, de természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem.” A tokiói játékok első magyar olimpiai sikerére persze nemcsak Szilágyi Áron büszke, hanem egész Magyarország és nagyon szorítunk neki, hogy csapatban is ilyen eredményes legyen.

 

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián, Fotó:Illyés Tibor/MTI)